понеделник, 9 януари 2017 г.

Пиер-Емерик Обамеянг е избран за най-добър играч в Бундеслигата от колегите си

image
Нури Шахин през лятото на 2011 г и Роберт Левандовски печелиха наградата, но сега дойде времето на Пиер-Емерик Обамеянг да е под прожекторите: нападателят на Борусия (Дортмунд) беше избран за Най-добър играч в Бундеслигата през първата част на сезон 2016/17 г от 238 от своите колеги.
image
"Не е изненада след 16 гола - някои от които бяха прекрасни - в 15 мача в първата половина на сезона", пише "Кикер" за Обамеянг. "Играчът на Дортмунд получи уважение с наглед без усилие точната си стрелба, с един от трима дали гласа си за него. През лятото надделяваше за голмайстор на първенството. Ще бъде още едно първо място за упорития Обамеянг."
image
Наградата от неговите колеги е акомпанирана от признание от експертите. Редакторите на списание "Кикер" оценяват представянето на Обамеянг през първата половина на сезона като "световна класа", твърдейки: "27-годишният нападател просто вкарваше с по-голямо постоянство и изпъкваше дори повече. Накратко: до зимната почивка той беше забележителен атакуващ футболист. Оценката на "Кикер" от 2,38 в европейските турнири говори силно: пет мача, четири гола, една асистенция. Най-хващащо окото беше представянето му в Мадрид, където той отбеляза един гол преди да изведе красиво Марко Ройс, давайки голям принос за завръщането на Борусия от 0:2 срещу Реал за равенството 2:2 и спечелването на първото място в групата."

Няма коментари:

Публикуване на коментар