сряда, 11 януари 2017 г.

УЕФА изхвърли Партизан от Европа, Сърбия се намеси

Хумска неће видети европске утакмице наредне три године?
УЕФА забрани на Партизан да участва в европейските турнири заради дългове за следващите три сезона, ако се класира в тях. От белградския клуб твърдят, че няма да им наказание.

Както съобщава Асошиейтед Прес, Партизан има около два и половина милиона евро неплатени дългове, към септември 2016 година.

УЕФА взела решение, че такова наказание е необходимо и премерено, защото Партизан няколко пъти е нарушавал правилата за неплатени дългове в последните пет години.

Партизан е бил в подобна ситуация през 2013 г, когато клубът беше наказан за един сезон в турнирите на УЕФА, така че Европейската футболна централа смята, че по-голямо наказание е единственият начин да се въздейства върху клуба.
Одлука Уефе
Вазура: Няма да има наказание, ще платим всичко навреме

Генералният директор на Партизан Милош Вазура твърди, че "черно-белите" сигурно няма да бъдат наказани в Европа, защото ще изплатят дължимото в предвидения срок.

"Не сме наказани, а това е заплаха с наказание. Имаме време до края на януари да изплатим дълговете и това и ще направим. Няма да има наказание", заяви Вазура пред агенция Бета.

Той отхвърли, че дългът на Партизан е два и половина милиона евро.

"Не е точна сумата. Дължим 450 000 евро. Платили сме вече 90, останалите 360 хиляди ще издължим в предвидения срок. Те са сгрешили, вероятно защото става дума за данъци, а ние сме в репрограмиране на данъците и сме го предали в последния ден. Вероятно затова са сбъркали", заяви Вазура.

Запитан още веднъж да потвърди дали Партизан ще бъде наказан, Вазура заяви: "Със сигурност не. Ще платим всичко навреме".
Вазура и Вучелић спокојни: Платићемо дуг и избећи суспензију
И президентът на Партизан Милорад Вучелич е отрекъл, че УЕФА е изключила "черно-белите" от европейските купи за три години и поясни, че условното наказание ще бъде направено ако клубът не плати до края на януари.

Той е заявил, че в клуба вече известно време се знае за това наказание и че спорните 360 000 евро ще бъдат изплатени навреме.

"Ще платим всичко до петък или най-късно до началото на следващата седмица", заяви Вучелич и допълни, че е направено репрограмиране на дълга, който е обявен във Финансовата комисия на УЕФА.

По-късно от клуба съобщиха, че утре ще изплати всички дългове и изрази благодарност към правителството и премиера Александър Вучич за помощта.

"По повод информацията във връзка с наказанието което ще бъде наложено на футболен клуб Партизан отстрана на органа на УЕФА за финансов контрол на клубовете, Управителният съвет съобщава на обществеността, че през утрешния ден ще бъдат изплатени всички финансови задължения към кредиторите на клуба, в размер на 370 000 евро", гласи съобщение на клубната интернет страница.

"Проблемите в които се озова Партизан са решени с усърдната и всеобхватна помощ на държавните органи и правителството на Република Сърбия, с неговия премиер Александър Вучич начело. На тези големи усилия са искрено благодарни управата на ФК Партизан и "черно-бялата" спортна общественост", заключава съобщението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар