четвъртък, 2 февруари 2017 г.

Големите мечти на "малките" футболисти се сбъднаха! Вратар на 45 г и 130 кг, сблъсък с Арсенал и голяма печалба

http://www.nescot.ac.uk/assets/images/News/News%20Images%202014/SuttonUtd1W.jpg
Стара, добре позната история е, че "купата е специфична надпревара, която рано или късно ще роди поне една голяма изненада" и често звучи като изтъркана баналност и защитен механизъм в случай на някоя сензация. А, когато шокираща изненада се случи, когато "Давид победи Голиат", получаваме тема за чийто детайли се говори с дни. Такъв е случаят с английския нискоразреден Сътън Юнайтед, който тези дни изживява най-хубавата си мечта.

Отбор от южен Лондон, шесторазреден, по призвание аматьорски клуб, предизвика истинско побъркване на Острова с класиране за петия кръг на Купата на ФА, съответно 1/8-финал, след като взе скалпа на далеч по-големия и познат Лийдс с 1:0. Още на следващия ден жребият реши малкият Сътън в следващия кръг да домакинства на най-големия възможен противник - Арсенал - на 20 февруари. Привържениците не можеха да повярват какво им се случва...

И така Сътън сбъдна мечтата на всяко аматьорско сдружение - в един състезателен мач да кръстоса меч с най-добрите. И самият дуел с Лийдс представлява невероятен успех за Сътън, но мачът срещу Арсенал вероятно ще бъде върхът в кариерата на всички футболисти в състава.

А особено за вратаря, за когото островните, но и европейските медии вече от дни пишат. Да не удължаваме много - опитайте да си представите дебеличък футболен фанатик на средна възраст, който толкова обича да играе, че е съгласен да застане на голлинията и да се хвърля по терена, въпреки повечкото килограми и години.
Legenda Satona - Vejn Šo
Е, това е Уейн Шоу, 45-годишният резервен вратар на Сътън, с тегло от 130 килограма! Попадна във вниманието на обществото точно в мача срещу Лийдс, когато камерите хванаха неговата усмивка на пейката. Неговата поява предизвика експлозия от одушевеност и оттогава непрестанно е в медиите.

Шоу, вярвате или не, при определено стечение на обстоятелствата, може дори да застане на голлинията и да пази вратата срещу "топчиите"! Както казват хората в Сътън - легенда на клуба. Въпреки очевидните проблеми с килограмите - настанали вероятно след изпиване на най-качественото английско пиво и преяждане с известните колбаси - той продължава да играе футбол и изживява мечтата на целия отбор.

Но, не е само Шоу типът, който привлича внимание. Мениджърът на Сътън, Пол Досуел, създател на най-големия клубен успех е и човек, който обожава да "запали" електронна цигара посред мача.
Dosvel uživa kraj aut-linije
Настрана, че Сътън Юнайтед в състава има типове, които всяка дружина би искала. Сътън само на основата на телевизионните права и победата срещу Лийдс инкасира огромните 350 000 евро, а бе взето решение реномираната телевизия Би Би Си да излъчва мачът срещу Арсенал, малкият клуб от Лондон го чака сериозна печалба! А, в случай че Сътън изненада и изиграе реванш (това ще се случи ако мачът завърши наравно), ще вземе точно половината от онова което трябва да заработи Арсенал от продаване на билети и телевизионни права. А това е, гледано от този ъгъл - сума от няколко милиона!

Интересно, Сътън ще използва парите от мача срещу Лийдс за обновяване на покрива на своя стадион "Гардън Грийн Лейн", който тече от дълго време. А представете си само какво клубът би могъл да постигне след мач с Арсенал? Може би ще оправи и съблекалните, които за английските стандарти не са нещо кой знае какво...


Svlačionica za gosteSvlačionica za goste, ovde će biti i Arsenalovi igrači
Svlačionica za goste
Сътън на пътя до славата прескочи прегради като Дартфорд, Форест Грийн, Челтънъм, Уимбълдън и вече споменатия Лийдс.

Искрените футболни любители обичат приказни истории, искрени победители, които се противопоставят на теченията в модерния футбол. А това представя Сътън Юнайтед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар