неделя, 23 април 2017 г.

Край на ерата Динамо: Самир и Петев са големите издънки

Ivajlo Petev
След осем години и половина Хайдук празнува на "Максимир" срещу Динамо и определено отвори пътя на Риека към шампионската титла. Ако Риека спечели срещу Истра, титлата е на една ръка разстояние (мачът завърши 1:1 - б.р.). На старта на мача Динамо имаше инициативата, но това беше ялово и безопасно. Чак когато Хайдук вкара, мачът се разгоря, домакините повишиха темпото и нападаха напористо.

Този път Судани нямаше късмет, сякаш го беше проклела аферата с помилването. През първото полувреме алжирецът на два пъти стреля хубаво от воле, веднъж Стипич спаси, вторият път топката се отби от гредата на голлинията. Стипич му спаси и отличен опит във второто полувреме, когато целеше горния ъгъл от дясната страна.

Вратарят на Хайдук отрази и един опасен удар на Чорич в добра възможност, а направи и още няколко добри намеси, като беше сигурен в излизанията и улавянето на високите топки, можем да кажем, че свърши чудесна работа. Вярваме, че няма да сгрешим ако кажем, че Стипич беше играч на мача. Изглежда Хайдук след Ловре Калинич отново има един стабилен вратар.

Самир не показа, че е подсилване

Ивайло Петев направи изненадващ ход. В първите 11 не постави нито Самир, нито Чорич. Без оглед на лошата форма и още по-лошата физическа подготвеност на Самир, малко са тези, които можеха да предполагат, че Петев ще се реши да остави скъпоценната звезда на пейката.

Самир през зимата беше бомбастично дочакан в редовете на Динамо. На "Максимир" го представяха като голямо подсилване в преследването на първия в класирането Риека. Досега той с нищо не е показал, че е подсилване, нито решаваща фигура както беше представен. Нещо повече, главно беше тежест за отбора, както беше и в дербито с Риека на Руйевица.

Очевидно Петев не можа да търпи това повече и реши да го извади от първия състав. Въпросът е само как това решение ще бъде прието от хората в ложата на Динамо и дали Петев изобщо се е консултирал с управниците на клуба?

Ivajlo Petev
Съмняваме се, че Петев ще остане

Когато Хайдук поведе, Петев десетина минути преди края на първото полувреме набързо пусна Самир, но той пак не се прослави. Самир е далече от някогашната форма и засега е голяма издънка за Динамо.

Динамо не игра катастрофално като на Руйевица срещу Риека, но отново нищо много добро. Просто Динамо играе лошо или средно през целия сезон, а Петев направи малко или почти нищо да поправи играта на отбора. Българинът получи удължаване на договора, но някак се съмняваме, че ще се задържи много дълго на "Максимир". Изглежда, че Петев както и Самир е голяма грешка за управниците на Динамо.

Автор: Ивица Медо

Няма коментари:

Публикуване на коментар