събота, 8 април 2017 г.

Шведските хулигани смениха бандитските маски с бурки

Navijači u burkama
Борбата между футболните хулигани и властите получи нова глава! Шведската власт помисли, че е намерила идеално решение за хулиганите, които носейки бандитски маски на стадионите утежняват работата на полицията да ги идентифицира.

Според новия закон, който е приет през януари, а влезе в сила от март, всеки, който на обществено място прикрива лицето си, а това не е по религиозни причини, ще бъде санкциониран със затвор за срок от шест месеца.

Междувременно досетливостта на привържениците на АИК от Стокхолм върза ръцете на хората от върха на властта. Те на мача срещу Хакен вместо бандитски маски носили хиджаб, кърпа, която носят някои жени с ислямско вероизповедание, за да прикрият идентичността си при паленето на факли.

Иначе законът в тази скандинавска държава позволява носене на тези традиционни части от облеклото, които мнозина наричат - бурки, но само по верски убеждения. Ултрасите от Стокхолм по този повод разпънаха и два големи транспаранта с които се присмяха на министъра на вътрешните работи Андреас Игеман, който е отговорен за този, както го наричат, антизапалянковски закон.

На първия пише: "Сега носим маски по верски причини", а на другия: "Благодаря, Игеман, за дупката в закона".

Шведският министър също коментира посланията от трибуните на "Френд арена".

- Доколкото разбрах, става въпрос за присмех на привържениците. Проблемите на трибуните продължават да съществуват и с поведението на отделни хора се хвърля сянка върху футбола. За мен не представлява никакъв проблем, че привържениците се шегуват с правителството и неговите лица - заяви министърът на вътрешните работи.

Не обичат чужденците

От известно време има сблъсък между ултрадясно настроените привърженици в Швеция и мигрантите, които живеят там. В началото на годината, няколко хулигана на АИК, обединени с вражеските си колеги от Юргорден, нападаха на железопътната гара всеки, който изглеждал чужденец. Някои от тях дори говорили и пред медиите: - Полицията не си върши работата. Нашите жени, приятелки, дъщери не се чувстват сигурно сред многото мигранти когато падне мрак в Стокхолм - заявиха те.

Няма коментари:

Публикуване на коментар