сряда, 7 юни 2017 г.

Борусия (Дортмунд) привлече Максимилиан Филип

image
Максимилиан Филип е четвъртото ново попълнение след Йомер Топрак (Байер Леверкузен), Махмуд Дауд (Борусия Мьонхенгладбах) и Дан-Аксел Загаду (ПСЖ), което идва в Борусия (Дортмунд) от Фрайбург за новия сезон.

23-годишният атакуващ халф подписа петгодишен договор с носителя на Купата на Германия и участник в Шампионската лига до 30 юни 2022 г. Спортният директор Михаел Цорк заяви: "Щастливи сме, че си осигурихме трансфера на Максимилиан Филип, който е много ценен в Германия и чужбина. Той е универсален и може да играе като атакуващ халф, има добър удар и фантастично бъдеще пред себе си."
image
Максимилан Филип, който в момента е в националния отбор на Германия До 21 години на подготовка за Европейското първенство в Полша от 16 до 30 юни ще се присъедини към Борусия три седмици след последния мач в турнира, заяви: "Борусия Дортмунд е един от най-големите клубове в света. Чест е за мен да мога да играя тук. Мисля, че на 23 години съм зрял и достатъчно голям, за да направя тази крачка. Искам да се развивам като играч в Дортмунд." Той вече с нетърпение чака срещата с "Жълтата стена": "тя наистина плаши съперниците. Очаквам с нетърпение да играя за тези привърженици и да имам пълната им подкрепа зад себе си."

Високият 1,84 м футболист е от Берлин, а игра за Фрайбург от януари 2013 година. Дебютира в Бундеслигата през април 2014 година. Има 81 мача за Фрайбург в Първа и Втора Бундеслига, в които е вкарал 18 гола и е подал за 17. Записа 24 мача през изминалия сезон в Бундеслигата (9 гола, 3 асистенции).
image

Няма коментари:

Публикуване на коментар