вторник, 11 юли 2017 г.

Сплит в страх: Идват българите, които величаят Аркан и Ратко Младич, а мразят привържениците на Партизан

http://www.kurir.rs/data/images/2017/07/10/15/1235451_twitter-levski-ss_ls-s.jpg
Сплит е в състояние на обсада преди първия мач от втория кръг на квалификациите за Лига Европа, в който се срещат Хайдук и Левски (София).

Причината е идването на 250 привърженици на българския клуб.

Мачът е по програма в четвъртък от 20:30 ч местно време и ще се играе на стадиона на Хърватските рицари в предградието на Сплит Дугополье вместо на Полюд, който е зает.

Левски поиска 1000 билети за своите привърженици, но получи само 250 за стадион, който има едва 5000 места.

Хърватите треперят от българските привърженици, защото те са известни, че величаят Аркан и Ратко Младич. На мач срещу Сараево през лятото на 2012 година опънаха транспарант "Ратко Младич и Аркан ви ебаха, сега на ред сме ние". УЕФА тогава наказа българския клуб с около 30 000 евро.

Българските привърженици ще имат само тази възможност да гледат Хайдук, защото в реванша стадионът на Левски ще е заключен. Заради тях Левски е наказан отстрана на УЕФА с един мач без публика, а това наказание се активира точно срещу Хайдук.

Иначе привържениците на Левски няколко пъти са имали сблъсъци с тези на Партизан. "Гробарите" са в приятелски отношения със запалянковците на ЦСКА от София, най-големият съперник на Левски.

През октомври 2013 година "Гробарите" и привържениците на ЦСКА нападнаха БББ, запалянковци на Динамо (Загреб), който игра срещу Лудогорец. В тяхна помощ скочили привърженици на Левски и оттогава има приятелско отношение между тези две привърженически групи.

До сблъсъци между привържениците на Партизан и Левски се стигна и неотдавна в Никшич където българите играха мач от първия кръг срещу Сутйеска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар