вторник, 11 юли 2017 г.

Шампионът на Албания разследван за уреден мач от подготовката

http://www.kurir.rs/data/images/2017/07/11/12/1236155_screenshot-2_ls-s.jpg
Австрийската полиция започна разследване заради уреден мач по време на подготвителния период, след като срещата между албанския Кукеши и Динамо от Москва премина при съмнителни обстоятелства.

Още в първата минута Кукеши получи гол, след като един играч на Динамо без никакви проблеми проби в наказателното, надлъга отбраната на албанския отбор и отбеляза.

Това не беше единствената съмнителна акция в мача, който е изигран на 4 юли в Йенбах в австрийската покрайнина Тирол, завършил с успех на Динамо с 6:0.

Държавната криминалистка служба на Австрия е започнала разследване срещу албанския отбор заради съмнение в уреждане на мач, съответно измама със залози.

На път в посока Молдова за квалификация от Шампионската лига, където Кукеши трябва да играе срещу Шериф, полицията спряла автобуса и разпитала осем футболисти, както и треньора и мениджъра.

"На основата на анализ на видеозапис са избрани тези осем футболисти", обясни Андреас Холцер, шеф на канцеларията за организирана престъпност в Държавната криминалистка служба.

Решаващата информация за започване на разследване дала една букмейкърска къща заради съмнителни залози. Става въпрос за петцифрени суми с които е ощетена къщата за залагания, ако се докаже, че е имало манипулация.

По време на разпита играчите отхвърлили всички обвинения, а за да се изключи възможността те да са се договаряли са им конфискувани мобилните телефони.

Те не искали доброволно да ги предадат и го направили чак след нареждане на държавното обвинение. След продължили часове изслушвания играчите можели да продължат пътя към Тираспол, където утре играят първи мач от 2 кръг квалификации за Шампионска лига срещу Шериф.

Полицията съобщи, че продължава разследването и то не само на този случай, а и около други мачове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар