понеделник, 11 септември 2017 г.

В Борисов купуват билети заради Арсенал, а не БАТЕ! Арената ще е полупразна срещу Звезда и Кьолн


Така поне съобщават местните медии.

БАТЕ Борисов пусна в продажба пакети за мачовете в Лига Европа, а в много кратък времеви период бяха продадени 5000. Все пак, както пишат местните медии на касите е имало далеч повече привърженици на Арсенал в Беларус, така че съществува боязън, че на Борисов Арена на 28 септември когато гостува отборът на Арсен Венгер може да има повече запалянковци на гостуващия състав на трибуните или поне ще има приблизително еднакъв брой от едните и другите.

Във всеки случаи, тамошните привърженици ги интересува само мача с Арсенал, докато двубоите с Кьолн (2 ноември) и Цървена звезда (23 ноември) са напълно на втори план. Също така се споменава, че отреден брой от онези, които са купили пакети ще отидат само на мача с "топчиите", докато останалите билети ще продадат или ще си ги оставят за сувенир.

"Ние сме за Арсенал, но съществува правило за подкрепа на своя местен отбор. Ще викаме за БАТЕ, но ако Арсенал победи също ще сме щастливи", заяви един привърженик на Арсенал докато чака да купи билети.

За билети са дошли поддръжници на "топчиите" от всички краища на Беларус, а особено от Минск.

"Дойдохме тук да видим истински футбол. Все пак сме патриоти. Ще подкрепяме БАТЕ, а дискретно и енергично за Арсенал. Стоя на опашката вече четири часа и още не съм видял някой в синьо-жълто (привърженици на БАТЕ). Никога не сме били на мач на Арсенал, а БАТЕ винаги ще имаме възможност да видим", сподели привърженик на "топчиите" от Минск.

Преди мача с Арсенал, БАТЕ ще играе срещу Цървена звезда на стадион "Райко Митич" в четвъртък от 22:05 ч, когато ще има възможността да гостува на стадион на който се подкрепя изключително домакинския отбор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар