неделя, 22 октомври 2017 г.

От баща на син - това е най-необичайната привърженическа фотография в Сърбия


Уикенд. Дни за футбол. Така някак "винаги" е било при нас, когато привържениците на най-големите съперници се събирали, а заедно отиват към стадиона, а тогава всеки на своята трибуна. Имало е и много интересни сцени в тукашния футбол, но тогава дойдоха някакви далеч по-страшни дни. Една фотография от тукашните трибуни показва, че може би не всичко е толкова страшно.

В събота в Смедерево привържениците отново тръгнали към стадиона. Играл техният любим клуб, който чак 12 пъти е сменял името през историята, два пъти заради сливане с други клубове. Смедеревци вече не участват в елита, този април чак са били и изхвърлени от трета в пета лига заради уреждане на мач с Михайловци, но след жалба им е разрешено да останат в Сръбска лига "Запад". Клубът, който е и носител на Купата на Сърбия, когато за него играл Марко Пантелич, както този екип са носили и Матея Кежман и много други футболисти, които след това са станали известни и извън столицата на Сръбското деспотство от 1430 година, се срещнал в събота с Мокра Гора.

Точно тогава на смедеревските трибуни е забелязана и една нереална сцена.

"Ултра Семендрия", привърженическа група, която подкрепя споменатия клуб, на своята фейсбук страница качила фотография на която, с коментар "От баща на син", се вижда как един запалянко на Смедерево, на трибуната на която са най-пламенните привърженици на "броненосците", на своя син, който е още бебе - дава да пие мляко.

Футболът е, може би, на първо място. Но, децата все пак нямат конкуренция.

Малчуганът след порцията заедно с тате продължи да се наслаждава - Смедерево победило с 4:1. Осми триумф за 12 мача - напълно достатъчно мечтата за завръщане в елита да продължи да живее. Някои нови момчета са, и така, вече закърмени с любов към "броненосците", така че смедеревци за подкрепата в годините, които идват - не трябва да се притесняват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар