вторник, 26 декември 2017 г.

Отборът на чудесата - храбри еднокраки футболисти въодушевиха света

Животът не престава когато преживеете тежка контузия и останете без част от тялото и това показва примерът на единствен футболен клуб от Египет.

"Отборът на чудесата" (Miracles team) е клуб от Кайро за който играят младежи с ампутирани крака.

В центъра на вниманието влязоха преди няколко месеца когато светът обиколи снимка на техния капитан Махмуд Абду как празнува класирането на националния отбор на Египет на Световното първенство през 2018 година.

Абду е на 28 години, работи като адвокат на свободна практика, но и в магазин, за да преживява, а освен това играе и футбол.

Той само на шест години е останал без крак в автомобилна катастрофа, но това не му е попречило да изпълни своята страст към футбола.

"Травмата ме направи по-силен още от детството. Не е променила нищо за мен, това е била моята съдба", заяви Абду.

Най-младият член на отбора е 14-годишният Фарес Ахмед Камел.

"Заобичах футбола когато се включих към отбора от моя край. Запознах се с Мохамед Салах, даде ми негов клубен екип и ме нагости в дома си", казва Камел.

Въпреки че са с проблеми, играчите на "Отборът на чудесата" нямат никаква финансова помощ, играят на терени, които сами наемат.

"Свързахме се с държавните институции, клубове, предприемачи. Тренираме на различни терени, които вземаме под наем. Да, наемаме терени със собствени средства", допълва Абду.

Неговата мечта е един ден да се запознае със своя идол, звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар