четвъртък, 25 януари 2018 г.

Разкриха най-платения играч във всеки клуб от Висшата лига

Сумите за трансфери във Висшата лига вървят само в една посока. С изключение на Нюкасъл Юнайтед, разбира се, все още горд притежател на 13-годишен трансферен рекорд...

Заедно със сумите за трансферите във Висшата лига, набъбват и заплатите с подобен ръст.

През следващия месец (февруари 2018) ще бъдат обявени победителите за телевизионните права във Великобритания за излъчването на мачовете от Висшата лига на живо.

Правата за чужбина вече се знае, че нарастват, много от тези сделки (от държава до държава) вече са подписани, единственото съмнение е с колко ще нарасне общият приход.

Британските права предлагат повече мачове от всякога, за пръв път повечето ще бъдат излъчвани на живо, така че нарастването на прихода със сигурност ще се случи.

Играчите ще очакват/изискват техният дял от нарасналите приходи и това което един ден изглежда като луди заплати се превръща в поредното случило се в хода на времето.

Протаканата размяна най-сетне се случи, Арсенал сега има Мхитарян, а Санчес е в редиците на Манчестър Юнайтед.

Манчестърците бяха изнудвани за откуп от играча, който накрая отврати дори Манчестър Сити със своята алчност, осигурявайки си трансфер на "Олд Трафорд".

В процеса стана най-добре платеният играч в Манчестър Юнайтед и в цялата Висша лига изобщо.

"Таймс" публикува интересна статия, показвайки кой е най-добре платеният играч във всеки клуб от Висшата лига в момента:
Арменският новак в Арсенал още няма минута за клуба, но вече е №1 по приходи, в Сити най-тлъст чек получават Де Бройне и Агуеро, които получават колкото Азар в Челси. В Ливърпул най-високата заплата също е за новобранец - Ван Дайк.

Разликата между първия и последния в класацията е впечатляващите 11 пъти (без 2000 паунда, ако сме педантични). Това само ясно очертава тенденцията на задълбочаването на пропастта между свръхбогатите клубове и останалите, които се борят основно за местата от седмо надолу. А за капак несметно богатите взеха да си разменят играчите, за да си правят интересен живота, след като нямат страх от финансовата конкуренция на 3/4 от останалите клубове.

А през това време УЕФА и измисления Финансов феърплей са безучастни зрители на събития отдавна преминали границите на здравия разум.

Няма коментари:

Публикуване на коментар