понеделник, 26 февруари 2018 г.

Един балкански сред 15-те най-забавни прякори на футболни отбори


В Англия прякорите на отборите варират от дяволи до плодове и какво ли не, а по света нещата отиват и по-далече. След проверка в интернет може да се открият много странни и забавни в световния футбол, а това са 15 от най-добрите
15 Производители на захарна тръстика - Клуб Атлетико Закатепек

Играе във второто ниво на Мексико, Аскенсо, носи прякора "Производителите на захарна тръстика", който произтича от екипа на отбора. Цветовете на екипа са зелено и бяло - повтарят тези на захарната тръстика.

Животът не е бил много сладък за "Производителите на захарна тръстика" в миналото и според настоящата форма скоро няма да бъде.
14 Жълтата подводница - ФК Кадис

Споделя прякора си с участника в Ла Лига Виляреал, ФК Кадис може да не е на пътя към славата, със сигурност се е отправил във вярната посока като има възможност да се изкачи от втората дивизия на Испания в която е трети.
13 Китайските ориенталци - Лейтън Ориент

Твърди се, че прякорът "Китайските ориенталци" е като отдаване на почит към големия избор от китайски хавлии в Лейтън и околните места, а отборът в момента се мъчи в Конференцията и може би ще трябва да заменят техните къри вечери в събота за нещо по-здравословно.
12 Малкия кавгаджия - Клайд

Доста ясен е този, като Клайд е известен като "мъничък" отбор, който се "заяжда" с по-големите клубове.

В момента е седми във втората дивизия на Шотландия и отпадна за купата, "Малкия кавгаджия" ще трябва да изчака до следващия сезон, за да сътвори нова сензация и да я завре в лицето на съперника.
11 Раздразнителната дива - Айнтрахт Франкфурт

Принципно известни като "орлите", но през историята си, Айнтрахт Франкфурт са клуб с много възходи и спадове, получавайки и прякора "Раздразнителната дива".

През този сезон клубът за кратко беше и втори в класирането, а сега е шести - доказвайки по-неизвестния си прякор.
10 Греулските дракони - ФК Метц

Може би най-страхотното име в този списък, корените на прякора произлизат от историята на първия владика на Метц, Свети Петър, по време на първи век когато той победил местния дракон, който тероризирал града.
9 Сините вампири - Глория Бистрица

Отборът от Трансилвания с прякора Вампирите е просто задължителен, а заради синия си екип те са "Сините вампири", след няколко изпадания клубът ще брои дните до завръщането в елита на Румъния.
8 Летящите магарета - Киево

Киево има яростно съперничество с Хелас Верона, а то е породено заради коментарите на втория заради които днес Киево е известен като "Летящите магарета".

По време на годините в които Киево изпитвал затруднения, привържениците на Верона се подигравали, че ще се качат в горната дивизия само ако "магаретата могат да летят" - перифразиране на фразата "ако прасетата могат да летят".

В последните години Киево се изкачи из дивизиите и сега е в Серия А - предполагаме, че магаретата могат да летят!
7 Колорадските бръмбари - Алемания Аахен

Прякорът на Алемания "Колорадските бръмбари" идва от раираните жълто-черни тениски на клуба, които ги карат да приличат на споменатото насекомо.

Клубът има няколко престоя в топ първенството на Германия, но приказката бързо свършила, а сега "Колорадските бръмбари" са в третото ниво на немския футбол.
6 Аншоите - Малага

Малага е "Boquerones" (Аншоите) заради рибата, която е културен символ и се използва в много ястия, което не се отнася само за клуба, а и за целия град.

Прякорът със сигурност няма да всее страх в съперниците, но пък върви добре върху пица.
5 Бисквитките - Рединг

Името "Бисквитките" е от бившата фабрика за производство на бисквити Хънтли и Палмърс в град Рединг.

Формата в лигата на Рединг е трудна за смилане от привържениците през този сезон, като ще се надяват отборът да не се срине до борба за оцеляване.
4 Бесачите на маймуни - Хартлипул

Странният прякор има своя корен от местния фолклор, който твърди, че гражданите на Хартлипул веднъж обесили маймуна, мислейки че е френски шпионин по време на войните с Наполеон, съперническите привърженици на Дарлингтън първи използвали прякора, а оттогава Хартлипул го направил свой.
3 Сирения часовников механизъм - Албасете

Странният прякор произхожда от производството на сирене в града и опитът да копира стила на холандците (Оранжевия часовников механизъм) през 70-те.

Странен факт, който върви със странния прякор е, че звездата на Барселона Андрес Иниеста е играл за отбора преди да се присъедини към каталунския гигант и сега е основен акционер в клуба, който в момента е 17-ти във Втора дивизия.
2 Лешниковия часовников механизъм - Реус Депортиу

"Лешниковия часовников механизъм" е прякорът на клуба заради производството на лешници в града, а и по същата причина като "Сирения часовников механизъм" опитали да копират холандците.

В момента на 13-о място във второто ниво на Испания, прякорът за Reus, не за звездата на Борусия Дортмунд, е може би най-странен в списъка.
 1 Берачите на краставици - Леганес

Градът, с население около 180 000, е добре известен с градините си и в частност с отглеждането на краставици, така хората от близката столица дали прякор на местните "производителите на краставици".

Също както краставиците, клубът израснал в последните няколко години, като изглежда ще остане в Ла Лига и за следващия сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар