вторник, 27 февруари 2018 г.

Земун: Достатъчно мъчения, вината потърсете в своя двор

Футболен клуб Земун съобщи, че е крайно време да се прекъсне с притисканията, измамите и съобщенията режисирани от двата най-големи сръбски клуба - Цървена звезда и Партизан.

Земун реагира след спечелването на точка в Хумско срещу Партизан (1:1), след което "черно-белите" реагираха със съобщение в което изразиха недоволство от съдийството.

"Спрете с притисканията, измамите и съобщенията?! В предходния период сме свидетели на почти всекидневни медийни мъчения, които със своите съобщения създават нашите два най-големи клуба. В желанието си да осъществят своите цели Цървена звезда и Партизан не подбират средствата, а силните обвинения, основно без покритие, им служат само като алиби за осъществен неуспех", пише в съобщението на Земун.

Както се изтъква, "никой разумен вече не може да разбере жалбите на онези, които се наслаждават на най-големите привилегии в сръбския футбол, а с разни съобщения се представят като жертви."

"Дали някога някой от творците на тези съобщения се е огласил след ощетяванията, които в дуелите с тях са претърпели т.нар. малки клубове? Дали са се обръщали със съобщения и към Европейската футболна централа заради евентуални грешки на съдиите в техните международни мачове? Питаме създателите на съобщения, дали за момент са помислили как футболът не е игра в която право на успех имат само те, а всички клубове трябва да имат равноправен статут в борбата за точки", допълва се в съобщението.

Земунците смятат, че Цървена звезда и Партизан като най-големи клубове носят и най-голяма отговорност за грозната медийна картина на сръбския шампионат, защото всеки уикенд Супер лигата на Сърбия има специален, допълнителен, извънреден кръг - кръг посветен на правдата и неправдата към Партизан и Цървена звезда.

"Кръг посветен на техните съобщения, мачове на хартия в които се сменят виновниците за техния лош ден, загубени точки, неубедителна игра, решения на съдиите. И всичко това пишат онези, които с годишния бюджет харчат толкова колкото почти всички останали клубове заедно. И още им трябват дежурни виновни. Затова и въпросът, докога вече да мълчим и търпим всички ние, които не сме от едната или другата страна на Топчидерското бърдо? Ние малките клубове, които понякога дръзваме да покажем зъби и да откъснем по някоя точка от Партизан или Цървена звезда."

"Никой вече във футболна Сърбия не може да разбере тези жалби и притискания. Не само Земун, а и всички останали клубове. Заради какво бихме се свивали, мълчали и търпели? Да слушаме жалби, които за цел имат само да се създаде още по-голям натиск и да се прави невъзможен равноправния статус на всички клубове."

"Затова и нашето послание е достатъчно с притисканията, измамите и съобщенията! Гледайте себе си, своя отбор, своите специалисти, своята игра и някога може и да потърсите виновниците в своя двор. Никой не ви дава правото със съобщения да злоупотребявате с големината на вашите клубове. ФК Земун търси от всички клубове да се застане на пътя на своеволията на най-големите, деградацията и омаловажаването на Супер лигата и сръбския футбол", заключават от Земун. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар