вторник, 27 март 2018 г.

Дзола: Италия няма таланти, пропускането на Мондиала е реалност


Легендарният италиански футболист Джанфранко Дзола е загрижен за бъдещето на "адзурите", защото смята че Италия няма достатъчно млади и талантливи играчи. Бившият нападател на Челси изтъква, че е реалност това че Италия, след загуба в баражите от Швеция, е останала без класиране на Мондиал след шест десетилетия.

"Не бих искал да губим време с онова което е било, трябва да работим и да гледаме напред. Време е за нов градеж, да се поставят основи и да върнем нашият футбол на високо ниво. Всичко останало няма смисъл", заяви Дзола пред "Гадзета дело Спорт".

Дзола изрази мнение, че Италия в момента няма футболисти от голяма стойност, какъвто е бил случаят по-рано.

"Защо вече не правим шампиони? Само Инсинье и Верди в националния отбор са от младите. Защо? Отговорът е ясен, защото няма талант. Основата на всичко са младежките и аматьорските селекции, а тук сега няма концепция за напредък. Младежките отбори са пълни с чужденци, защото важен е само резултатът", заяви Дзола и подчерта, че в това чак Англия, където се въртят големи пари, е пред Италия.

Дзола като правилен пример за развой и работа във футбола посочи Германия, на която се изплатило всичко със спечелването на титлата първенец на света на Мондиала в Бразилия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар