вторник, 27 март 2018 г.

Фини настройки - УЕФА обяви промени в европейските турнири


Нов комплект промени, които ще влязат в сила от следващия сезон бяха представени днес на официалната страница на Европейския футболен съюз (УЕФА).

Всички промени ще бъдат приложени в Шампионската лига, Лига Европа и Супер купата, а ето и за какво става въпрос.

От следващия сезон в елиминационната фаза на споменатите турнири клубовете ще имат право на четвърта смяна в евентуални продължения!

Освен това, финалистите в Шампионската лига, Лига Европа и Супер купата ще имат право да впишат 23 футболисти в протокола за мача, което означава че на пейката ще имат 12 футболисти вместо досегашните седем.

Клубовете които си осигурят класиране в елиминационната фаза на Шампионската лига и Лига Европа ще имат възможност да регистрират още трима футболисти през януари.

Още една новост представлява решението клубовете, които три пъти подред или пет пъти общо спечелят трофея от Лига Европа ще имат право да носят емблема на ръкавите, която да показва, че става дума за многократен победител в споменатия турнир.

Право на тази привилегия в следващия сезон ще има само испанския Севиля, който спечели Лига Европа през 2006, 2007, 2014, 2015 и 2016 година.

Промени има и в началните часове на мачовете в Шампионската лига и Лига Европа - отсега ще се играят от 19:55 и 22 часа българско време. Класиката 21:45 отива в историята, като много от чара на футбола.

Няма коментари:

Публикуване на коментар