събота, 24 март 2018 г.

Болт в Дортмунд: Бях тук да се уча от момчетата


Над 1400 зрители присъстваха на откритата тренировка в петък, за да предложат на глобалната супер звезда Юсейн Болт сърдечно приветстване като това от играчите на Борусия (Дортмунд) в предния ден. "Те са страхотни момчета. Забавлявахме се, посмяхме се и си направихме снимки", заяви осемкратният олимпийски шампион в спринта за времето си с Ройс и компания. Петер Щьогер похвали най-бързия човек на планетата след двете тренировъчни сесии: "Можете да видите, че той разбира играта."
Болт тренира с Борусия (Дортмунд)
След тренировката в четвъртък, която беше закрита и по време на която 31-годишният ямаец поиска сериозно мнение от щаба на Борусия (Дортмунд), 1400 души на трибуната на игрището в Бракел ръкопляскаха на всеки успешен ход на атлета. Имаше голяма радост когато високият 1,95 м Болт опъна мрежата след удар с глава. "Това е нещо което съм тренирал отново и отново през годините", заяви той по-късно заобиколен от представители на медиите. Присъстваха 140 журналисти, 25 видео екипа и 30 фотографи. Единственият континент без представител беше Австралия. А Болт неколкократно наблегна на сериозността на своето желание, докато бършеше потта от веждите си. "Беше хубав опит за мен. Бях тук, за да се уча от момчетата."
"Светкавицата" вкарва гол с глава
Той беше невероятно концентриран по време на втората, продължила почти час тренировка. Забавата и смехът останаха в съблекалнята, за да се завърнат едва когато отиде при публиката, за да раздаде автографи преди да се появи пред камерите. "Исках да дам всичко от себе си и да се движа много, за да дам на момчетата възможността да ми подават топката." Неговата любима позиция? "Харесва ми да играя на крилото."
С треньора Щьогер
"Юсейн е невероятно отпуснато момче", заяви Петер Щьогер за двата дни, като отбеляза, видимо впечатлен: "Спортист с неговото положение: напълно земен човек. Беше чест за нас да работим с него и да го опознаем като личност!" Запитан за футболните способности на Болт, австриецът коментира: "Неговата мечта беше да има възможността да тренира с топ отбор на високо ниво. Това беше страхотен опит за всички замесени. Той се забавлява да участва и направи добро представяне. Смятам, че е талантлив. Ако иска да успее на по-високо ниво, има какво да свърши, тъй като физиката, която се изисква за неговата дисциплина е напълно различна от тази, която се иска във футбола."
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар