понеделник, 30 април 2018 г.

Прокурор изиска запис на разговора Алегри - Талиавенто


Ювентус посяга към ново Скудето след провала на Наполи във Флоренция и загубата с 0:3, тъй като има четири точки повече, но е далеч от това "Старата дама" да очаква спокойно финала на сезона, тъй като е хвърлено сериозно петно на победата над Интер с 3:2.

Главният прокурор на Футболната федерация на Италия поиска да му се достави записът на който треньорът на Ювентус Макс Алегри разговаря с четвъртия съдия на мача Паоло Талиавенто. Причината е детайл от микс зоната, след края на съботното дерби, когато Алегри, докато арбитърът минава покрай него, го нарекъл на галено - Талия - и коментирал съдийството на главния рефер Даниеле Орсато.

"Добре мина наистина... Беше добър... Повишете го", казал Алегри на четвъртия съдия което предизвика спорове.

"Promosso", както казва накрая Алегри, е италиански израз за някой, който е издържал изпит и който е готов да мине на следващо ниво.

Според твърденията на италианската информационна агенция АНСА, прокурорът на ФС Италия Джузепе Пекораро е поискал да му се достави този запис, за да види има ли нещо спорно на него.

Второто видео което се появи в интернет показва как точно четвъртият съдия Талиавенто след изравнителния автогол на Шкринияр за 2:2 казва в микрофона на съдиите "Nel recupero vinciamo" съответно "Ще победим в продължението".

Голът на Игуаин за 3:2 е няколко момента по-късно, но не е сигурно колко е реално това обвинение, защото може да е говорил в контекста на продължението.

Във всеки случай, на победата на Ювентус с 3:2 и играч повече е хвърлена сянка, а ще видим какво ще утвърдят надлежните органи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар