понеделник, 30 април 2018 г.

Клоп остана без Мозъка


Шок в Ливърпул! Желико Бувач, дългогодишният асистент на Юрген Клоп, сензационно напусна "Анфийлд" само два дни преди реванша в полуфиналите на Шампионската лига срещу Рома.

Специалистът с порекло от нашите пространства, който е познат във футболния свят с прякора "Мозъка", цели 17 години беше довереният човек на немския треньор, а преди Ливърпул му беше асистент в Майнц и в Борусия (Дортмунд). Познават се от 1992 година и дните на играчи в Майнц.

Според английските медии Бувач е подал оставка, след като Клоп го изключил напълно от консултациите около състава и тактиката през изминалите дни което открито подразнило 56-годишния специалист.

Той седя на пейката в събота в мача срещу Стоук, а единствената дилема е дали ще остане в клуба до края на сезона или веднага ще разтрогне договора си.

"Дейли Рекърд" и "Мирър" прилагат към информацията за разрива на сътрудничеството между Клоп и Бувач и фотографии от вчерашната тренировка на която присъстват всички треньори освен Бувач.

Също така, по време на първия мач от полуфиналите на Шампионската лига с Рома инструкции и съвети на Клоп от пейката пренасяше треньорът на първия отбор Петер Кравьец което само подгряло съмнението, че разбирателството между неразделните специалисти е приключило.

Няма коментари:

Публикуване на коментар