събота, 28 април 2018 г.

Гори Италия! Тронът на Ювентус се клати, може ли Интер да го гилотинира?


Голямото дерби на Италия тази вечер може да реши въпросът около шампиона...

Победата на Наполи срещу Ювентус благодарение на гола на Калиду Кулибали в самия край на мача отвори напълно надпреварата за титлата в Серия А. Неаполитанците четири кръга преди края са на само точка минус спрямо торинския клуб, но имат по-добра програма, докато "Старата дама" трябва да преживее две големи дербита в гостувания.

Първото от тях по програма е днес. В Дербито на Италия Юве ще кръстоса копие с Интер. Нито "бианконерите", нито "нерадзурите" имат право на издънка. Всичко освен победа би могло да значи прощаване от титлата за Ювентус, съответно край на сънищата за Шампионска лига и завръщане на европейската карта за Интер. На всички са им нужни точки, всички се надяват на нещо, нищо още не е свършило. Затова Серия А е най-вълнуваща между т.нар. Топ 5 лиги през този сезон, поне в неговия финал...

Интер започна добре, дълго фигурира за един от кандидатите за Скудетото, но късата скамейка, прекаленото осланяне на Мауро Икарди и недостига на качество върнаха "нерадзурите" в реалността, а тя в този момент е борба за Шампионската лига. Интер има мотив да се наложи над лютия враг ("нерадзурите" са без загуба в дербитата през този сезон) и да се пребори за елитния турнир, защото Рома и Лацио са на само точка преднина, а от евентуален триумф на Интер могат да спечелят и неаполитанците. Заради това цял Неапол и по-голямата част от Италия ще са за "нерадзурите".

Ювентус вече дълъг низ години важи за единственият отбор на Апенините, който притежава истински манталитет на победител, но загубата от Реал (Мадрид) в Шампионската лига остави дълбоки последици върху четата на Масимилиано Алегри. Реми с Кротоне, загуба от Наполи, контузия на Джорджо Киелини, твърди се за скандал между Джанлуиджи Буфон и Мехди Бенатия след мача с неаполитанците... Всичко това сочи, че може би полека се разрушава торинската империя. Разбира се, би било илюзорно в какъвто и да е смисъл да се отписва или подценява шесткратния пореден шампион, но също така е и факт, че дълго в Италия не е било напечено както сега. Интер и Ювентус трябва да покажат от какво са направени. Подгответе се за спектакъл...

Интер - Ювентус 21:45 ч

Милано, стадион "Джузепе Меаца"
Съдия: Даниеле Орсато

Интер: Ханданович, Кансело, Миранда, Шкринияр, Д`Амброзио, Брозович, Борха Валеро, Кандрева, Рафиня, Перишич, Икарди

Ювентус: Буфон, Хьоведес, Бенатия, Ругани, Сандро, Пянич, Кедира, Дъглас Коща, Дибала, Манджукич, Игуаин

И нещо интересно за любителите на залози, само допреди няколко седмици Ювентус беше считан за сигурен шампион, а сега нещата се преобърнаха и лидер на букмейкърите за Скудетото е Наполи - 1,90. Шансовете на "Старата дама" се оценяват на 1,95.

Няма коментари:

Публикуване на коментар