понеделник, 21 май 2018 г.

Ласта: Автобусът е бил технически изправен, следва наказателно обвинение


Автобусът който се запали докато в него в събота се возеха футболистите на Цървена звезда е бил технически изправен преди и по време на възникване на инцидента при Аутокомандата, съобщи Пътническо предприятие "Ласта" и обяви наказателно обвинение заради унищожаване на имущество.

В автобуса "Оупън топ", който е нает от ФК Цървена звезда, инсталациите са били изправни, както и входящите и изходящите маркучи, а течностите според предписаните нива, утвърдено е на извънредно събрание на Изпълнителния комитет на това предприятие, пише в съобщението.

С експертиза е утвърдено, че пожарът е започнал под предния дял на автобуса заради пиротехнически средства с открит пламък, а не като последица от технически неизправности на возилото.

Както се съобщава били са спазени всички процедури по наемането на автобуса.

Изпълнителният комитет на "Ласта" е решил да заведе наказателно обвинение против неизвестен извършител, който е предизвикал унищожаването на имущество на компанията с надеждата, че отговорните за запалването на автобуса ще бъдат изправени пред съда, изтъква се в съобщението.

На извънредното събрание на Изпълнителния комитет на СП "Ласта" са присъствали директорът Тони Гайич, изпълнителните директори Иван Павич и Бранислав Станкович, директор на движението Ненад Иванович и техническия директор Горан Михайлович.

Няма коментари:

Публикуване на коментар