четвъртък, 17 май 2018 г.

Европа се завръща в Ниш! Раднички празнува


Нишлиите се завръщат на европейската сцена за пръв път още от сезон 1983/84, когато стигнаха до третия кръг на Купата на УЕФА.

Европа отново е в Ниш! На Раднички не му струва много загубата в Суботица през изминалия уикенд. Нишлиите тази вечер в последния кръг на плейофа на Супер лигата победиха Напредак от Крушевац на "Чаир" с 4:1 и благодарение на загубата на Спартак в Хумско си осигуриха третото място, което гарантира класиране в квалификациите за Лига Европа през следващия сезон.

Суботичани от друга страна ще се надяват Партизан да спечели Купата на Сърбия, за да като четвърти в класирането също да играят квалификации за втория по качество турнир на Стария континент. Трябва да се спомене, че голям срам в последния кръг на шампионата преживя и Чукарички, който на Баново бърдо загуби от Войводина с 1:6!

Нишлиите бяха убедителни срещу крушевците, въпреки че трябваше да догонват преднината на отбора на Милорад Косанович, който поведе в 11-ата минута с гол на Неманя Петрович. Все пак, до края на първото полувреме отборът на Драган Антич стигна до пълен обрат, а после с още две попадения през второто полувреме стигна до пълен обрат и си осигури завръщане в Европа.

Нишлиите върнаха европейския футбол край Нишава след 35 години чакане, а по-възрастните почитатели си спомнят как "Реал от Нишава" успя да стигне до полуфиналите на Купата на УЕФА, предшественикът на Лига Европа. Мераклиjе имат основание да празнуват!

Няма коментари:

Публикуване на коментар