петък, 31 август 2018 г.

Голмайсторът се завърна - Боачи в Цървена звезда


Ричмънд Боачи отново е в Цървена звезда! Нападателят от Гана се върна на стадион "Райко Митич" след само шест месеца, а екипа на сръбския шампион ще носи като играч под наем от китайския Дженгсу Сунинг.

Боачи сериозно ще подсили конкуренцията на проблемната позиция най-изнесен играч в отбора на Владан Милойевич и представлява важно подсилване за сръбския колос за Шампионската лига.

Любимецът на Делиjе в края на февруари премина в Дженгсу срещу 5 500 000 евро, но не се адаптира по най-добрия начин към китайския футбол, като вкара само три гола в 15 мача.

Боачи беше на крачка от завръщане преди месец, когато договори всичко с управниците на сръбския шампион, но трансферът беше спрян от треньора на Дженгсу Козмин Оларию.

Отличният голмайстор изцяло беляза миналата година в екипа на Цървена звезда, за която изигра общо 48 мача и постигна 39 попадения. През миналото лято беше един от играчите с най-голяма заслуга за толкова чаканото класиране в груповата фаза на някой европейски турнир, а сега ще има възможност с клуба, който напълно го върна на футболната карта да заиграе и в елитния клубен турнир.

Онова което вероятно е било от голяма важност за клубната управа, но преди всичко за треньорския щаб на Владан Милойевич при решението за довеждането на нападателя е това, че на Боачи няма да му трябва период на адаптация към нова среда, а преди всичко и системата на игра, която му отговаря напълно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар