петък, 31 август 2018 г.

Джокович за влизането на Звезда в ШЛ: Паркирах колата и крещях с всички сили


Новак Джокович много искрено, а на моменти и много духовито, говори за това как е изживял класирането на Цървена звезда в Шампионската лига.

След като победи Тенис Сандгрен в четири сета и се класира за 3-ия кръг на Откритото първенство на САЩ, Ноле се обърна и към футболния успех на сръбския първенец, чийто привърженик е.

- Докато се играеше края на мача, шофирах. И, както много добре знам, че не смея да използвам мобилен телефон по време на шофиране, когато дойде ред на последните двадесет минути (от реванша в Залцбург), не можех да издържа повече, паркирах се и гледах, попивах всеки миг... А тогава, когато дойде краят... Крещях от колата с всички сили! Защото наистина беше напрегнато. Момчетата бяха много борбени... Аз не съм специалист за футбола, но момчетата се бориха, това е исторически успех и честитя на всички. Показаха отново, че не всичко е в бюджета, в качеството на играчите, а отборният дух в отборните спортове е решаващ. Такива истории вдъхновяват. Поздравления! - заяви Джокович.

След това коментира и фактът, че съперници на сръбския шампион ще бъдат мощни отбори - ПСЖ, Ливърпул и Наполи:

- Някой ми каза кои са в групата на Звезда... Всъщност момчетата постигнаха голям успех със самото класиране. Не трябва сега да се фокусираме дали са отписани твърде рано заради качеството на другите отбори, а трябва да говорим за това как един колектив успява да направи невероятен успех, да бъде пред много европейски великани в този турнир. Знам колко дълго футболният клуб Цървена звезда чака това нещо, Партизан участва няколко пъти в последните десет години, така че това наистина е невероятно за една малка страна, която има оскъдни бюджети за тези играчи за елитен турнир. Момчетата от Звезда нямат какво да изгубят, постигнаха голям успех... Надявам се, че сега няма всички да напуснат (смях) Надявам се, че ще дойдат подсилвания и че в пъкъла на Маракана великаните ще имат проблеми да победят Звезда!, заключи Джокович.

Няма коментари:

Публикуване на коментар