четвъртък, 27 септември 2018 г.

УЕФА отстъпи - ВАР в Шампионската лига от следващия сезон


Въпреки големият отпор, който даваше през последните месеци, УЕФА накрая отстъпи, ВАР системата официално ще се използва в Шампионската лига от сезон 2019/2020.

Поред най-елитния турнир е планирано тази система да бъде използвана и в Супер купата на Европа, както и на Европейското първенство през 2020 година. Интересно, ВАР няма да се използва в Лига Европа през следващия сезон, а чак от 2020/2021, планирано е да се употребява и в Лигата на нациите през 2021.

Припомняме, системата, която преживя най-голямото си представяне на наскорошния Мондиал в Русия, дава възможност на съдиите да прегледат запис и допълнително да размислят над ключови детайли. В Русия имаше големи забележки към ВАР, който е надлежен за голове, дузпи, червени картони и ситуации когато съдията накаже погрешен играч.

Дори и самият президент на УЕФА Александър Чеферин твърди, че е нужно време за въвеждането на система като ВАР в Шампионската лига.

"Уверени сме, че с въвеждането на ВАР от август 2019 ще дадем достатъчно време да обучим съдиите как да го използват успешно в Шампионската лига, за да имаме почтен турнир", поръча Чеферин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар