неделя, 28 октомври 2018 г.

Звезда увеличи преднината на върха след успех в Шабац


Футболистите на Цървена звезда записаха 12-а победа в Супер лигата, след като в 13-ия кръг на сръбското първенство като гости победиха Мачва в Шабац с 2:0.

Червено-белите продължиха поредицата мачове без загуба в домашния шампионат и така побягнаха на първите преследвачи. Шампионът на Сърбия държи върха в класирането и сега има девет точки повече от нишкия Раднички, а 11 от най-големия съперник Партизан.

Гостуването в Шабац е едно от най-тежките в първия дял на сезона, както се изрази треньорът Владан Милойевич, но неговите възпитаници още веднъж показаха и характер и качество да донесат три точки на Маракана.

В състава се завърна възстановеният Вуядин Савич, докато неговият колега от тандема в сърцето на отбраната Милош Дегенек участва в първата опасност пред вратата на домакина в самото начало.

Тежкият терен не даваше възможност за по-добра игра, Мачва не се бранеше глухо и опитваше да нападне, най-често чрез Гаврич и Ристивойевич. Звезда от 15-ата минута започна да засилва натиска, Милан Павков се озова в отлична възможност и неговият опит завърши покрай гредата.

По-спокойният период в играта в средата на първото полувреме беше прекъснат от нова инициатива на избраниците на Миливойевич, но попадение на Бен беше отменено. Звезда все пак короняса надмощието си в 38-ата минута. Ебисилио подаде на Симич, той от лявото крило центрира отлично на далечната греда откъдето Павков използва ръстовото си предимство и с глава прехвърли вратаря Пулетич за 1:0, постигайки своя четвърти гол в Супер лигата през този сезон.

Борбеното полувреме, често прекъсвано от нарушения, беше завършено от отличен пробив на Гобелйич и удар, който беше спрян от вратаря на Мачва преди оттеглянето на почивка. И в продължението Звезда диктуваше темпото и контролираше случващото се на терена, а в 60-ата минута стигна до преднина от 2:0.

Фантастично реагира Душан Йованчич и след прекрасно подаване от Бен майсторски "заби" топката покрай вратаря. Можеше преди края да бъде и 3:0, но чудесен удар на Бен от пряк свободен удар беше спрян от гредата.

В последните пет минути и Мачва заплаши чрез Ненад Гаврич, бивш футболист на Звезда, на когото Борян попречи да се запише сред голмайсторите и така се погрижи мрежата му да остане недокосната в Шабац.

Мачва - Цървена звезда 0:2 (0:1)

0:1 Павков (38 мин)
0:2 Йованчич (60)

Мачва: Пулетич, Пейович, Йованович, Ристивойевич, Лазаревич (59 мин - Милосавльевич), Ивич (78 - Бабич), Адамович (70 - Гемович), Гигич, Гаврич, Тошич, Джокович

Цървена звезда: Борян, Стойкович, Дегенек, Савич, Гобелйич, Йованчич, Кръстичич (81 - Чаушич), Бен, Ебисилио, Симич (77 мин - Сърнич), Павков (79 - Стойилкович)

Стадион: Градски, Шабац
Зрители: 5000
Съдия: Илия Брдар (Нови Сад)
Жълти картони: Ивич, Пейович, Ристивойевич (М); Савич (ЦЗ)
Червен картон: Ристивойевич (М) 90 минута

Няма коментари:

Публикуване на коментар