неделя, 25 ноември 2018 г.

Рикелме: Вместо да бъдем горди...


Легендарният Роман е дълбоко разочарован от вчера

Лицето на Аржентина почервеня, срамотата заради отлагането на Супер класико погоди дълбоко всички, които обичат футбола и спорта.

Сред тях е и легендарният ас на Бока Хуан Роман Рикелме. Някогашният кошмар за Ривър Плейт. Човек, който в сблъсъците против лютия съперник е правил някои култови ходове и е постигал впечатляващи голове.


Тогава Супер класико се играеше и с гостуващи привърженици, атмосферата беше напрегната, но не беше като днес. Вчера бяха преминати всички граници.

"Не е важен мача, важни са хората. И най-важното е, че играчите не са сериозно пострадали, както беше през 2015 на Бомбонера. Не мога да вярвам как успяваме да живеем така. Трябваше да бъде голям празник, а сега... Мъка ми е вече от всичко. Уморих се, гледайки какво се случва. Хората хвърлят камъни по автобуса и никой не им пречи в това?! Късмет, че никой от играчите не е по-тежко контузен...", коментира Рикелме.

Апелира привържениците да се опомнят.

"Хора, това е мач. Това е спорт! Единствената победа в спорта е като излезеш да победиш на терена в 90 минути. Няма други победи. Вместо да сме горди, че нашите два най-големи клуба са във финала, ние сега говорим за такива неща."

Отдаде признание и на треньора на Ривър Галярдо.

"Ако играчите на Бока не са могли да играят, познавайки Галярдо, който е много смирена особа, вярвам, че и той не е искал да играе в такива условия."

Няма коментари:

Публикуване на коментар