четвъртък, 20 декември 2018 г.

Динамо от лятото е заработил 50 милиона евро. Продава главния играч за 25 млн


Трудно 2018 година в спортен план можеше да бъде по-добра за Динамо.

Хърватският шампион от лятото е заработил малко над 50 милиона евро. За участието в Европа получи 14,1 милиона евро (досега от тях са му изплатени 11,9 милиона), а от трансфери е заработил допълнителни 37,5 милиона евро.

В летния трансферен прозорец Динамо продаде Филип Бенкович за 15 милиона евро, Борна Соса и Анте Чорич за по 8, Судани за 3, Ходжич за 2 и Фиолич за 1,5 милиона - ако се вярва на цифрите, които максимирският клуб пласира в обществото чрез близки до него медии.

Голям интерес има към четирима футболисти на Динамо, които изиграха чудесно първия полусезон. Дани Олмо, най-добрият играч, Динамо не планира да продаде за под 25 милиона евро. Ако дойде такова предложение (възможна е отстъпка с милион-два за клубове с които е работил преди), каталунецът си тръгва веднага, разкриват Спортски новости.

За Амер Гояк в Динамо търсят 15 милиона евро, за Ариян Адеми е отказана оферта от шест милиона, а толкова трябва да се платят на хърватския шампион за трансфер на вратаря Доминик Ливакович.

Динамовците отидоха на почивка след победата над Хайдук и се връщат към работа на 5 януари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар