неделя, 13 януари 2019 г.

100 г и сбогом: Един от най-старите сръбски клубове вече не съществува


Преди само няколко месеца отпразнува стогодишнина съществуване.

По-точно, преди едва три месеца ОФК Синджелич от Ниш отпразнува своята стогодишнина, а от вчера е взето решение клубът да прекрати участие в Сръбска лига - Изток, и да престане да функционира.

Бюджетът на клуба на годишно ниво е 4 000 000 динара, а когато се появи финансово задължение към бившия играч Александър Комадини за 30 000 евро, това беше твърде голям удар за Синджелич.

- Трагедия и наистина тъжен ден на стадион Синджелич. Ние вече не функционираме, няма продължаване на участието. Напред няма, защото стигнахме до самия край. ФК Синджелич, който отпразнува сто години съществуване вече няма да го има и няма да се състезава. Напролет ще има събрание за основаване, да се формира нов клуб и да се тръгна от нулата - заяви за Србиjаспорт Зоран Анджелкович, един от членовете на събранието на клуба.

Ще бъде и повдигнато обвинение срещу бившия президент на клуба Драган Джорджевич, но единствената добра вест в цялата история е, че ще продължи да работи младежката школа в този бивш участник в Първа лига.

Няма коментари:

Публикуване на коментар