сряда, 30 януари 2019 г.

Майка коментира всеки детайл от мача на слепия си син


Изключително емоционална картина от един футболен мач в Бразилия обиколи света.

Голямото дерби на бразилския футбол между Палмейрас и Коринтианс попадна във вниманието на световната общественост заради една трогателна сцена, която е заснета на трибуните на стадиона в Сао Пауло.

На победата на Палмейрас се радва и 11-годишното момче Николас Греко, който дошъл да подкрепи своя клуб въпреки че е сляп.

Николас с майка си Силвия дошъл на стадиона. Тя през целия мач му разказвала всеки детайл от терена и максимално се трудила да му предаде емоцията на всеки момент. Те веднага привлекли вниманието на камерите, така че картината на пожертвувателната мама и син била по-забележителна от самия мач.

Николас е с 90% увредено зрение и боледува от аутизъм.


Хората от Палмейрас дълбоко се трогнали от тази сцена. Веднага намерили майката и сина и ги поканили да бъдат техни гости. Николас така получил възможност да се разходи по терена на който играят неговите идоли. След това са гостували и в няколко ТВ предавания.

Мама Силвия в една емисия разкрила, че Николас е имал щастието и да се запознае със своя идол Неймар.

"Неймар го качи на рамене, а Николас го погали по косата. Питах Неймар за кого трябва да бъде моят син, на което ми отговори - Палмейрас! Обърнах се към сина ми и му казах: "Виждаш ли, Николас. И идолът и майка ти подкрепят един и същ отбор", заяви Силвия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар