неделя, 17 февруари 2019 г.

Трагикомедия в Италия: Отбор изведе седем хлапета на "разстрел" - 0:20


Още в третата минута Едоардо Дефенди откри голеадата. В четвъртата и втори гол на Дефенди - иронията на живота намести канонадата да започне точно от играч с такава фамилия. Тогава в осмата Хичам Канис, а в десетата същият играч за 4:0. В десетата минута! Футболните фанатици по света тогава забелязаха, че нещо необичайно се случва. Бързо дойде и обяснението. Кунео в сблъсъка с Про Пиаченца от самото начало имал четирима играчи повече!

Не е шега, Про Пиаченца заради големи проблеми с финансите изгуби почти целия отбор, три мача вече загуби със служебен резултат 0:3, ако беше отказал и четвърти пореден щеше да го изхвърли от Серия С, трета лига на Италия. С надежда, че в последния момент ще се появи някой ангел с куфар пари да я извади от дупката Про Пиаченца реши на терена да изпрати всичко което е имала.

А имаше, вярвате или не, седмина хлапета на възраст от 16 до 19 години?!

Всъщност, имала е и осми, но албанецът Исуфи си забравил личната карта, така че трябвало да се върне вкъщи за нея. Докато се върнал Про Пиаченца вече губила с 0:17, след като само през първото полувреме допуснала 16 гола. Исуфи стъпил на терена в 62-ата минута, но Про Пиаченца не издържала дълго с осмина: Пикярели набързо трябвало да напусне играта заради контузия. На разстрел поред споменатите двама били и Сар, Ди Бело, Валенте, Милиоци, Дел Джудисе и капитанът Кириляно, който този път имал двойна роля, защото преди самото началото на мача е представен - като треньор?! Което ще рече, че тези момчета не са имали и някого от пейката поне малко да ги подкрепи.

За суровостта на Кунео е трудно да се говори като не сме били там, но да им вкарат 16 гола за полувреме?! Можеха да бъдат малко по-милостиви което вероятно и сами са разбрали, па мачът накрая завършил 20:0. Дефенди вкарал пет гола, Канис шест за 28 минути, така се записа в историята на италианския футбол, а неговият рекорд трудно някога да бъде подобрен. Местните медии ядосани от решението мачът изобщо да се проведе още в началото прекъснали текстуалното следене минута по минута.

Срамно шоу под режисурата на футболните функционери в Италия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар