вторник, 19 март 2019 г.

Над Виктория Пилзен тегне проклятие! Мрачната съдба на най-успешното поколение


Самоубийства, депресия, проблеми с дрога, арести, редки болести, психически проблеми и нещастия в семействата белязаха футболистите на чешкия Виктория, които през 2011 година играха в Шампионската лига.

Когато се спомене Виктория Пилзен първата асоциация е мрачната съдба, която надви над футболистите и функционерите на чешкия клуб.

Да припомним, преди две години, в разстояние на месец, двама бивши футболисти на Виктория от Пилзен извършиха самоубийство. И то по идентичен начин. След Франтишек Райторал, в своя апартамент се обеси и Давид Бистрон.

Словакът на два пъти носи екипа на този клуб, игра и за Сигма, а неговият последен клуб преди трагедията беше швейцарският петоразреден Линт.

Бистрон е намерен обесен в своя апартамент, а за разлика от Райторал, за този футболист се знаело, че е в тежка ситуация. Неговото семейство имало големи финансови проблеми, па мнозина вярват, че заради това си е отнел живота.


Бистрон във футболната общественост стана известен през 2011 година, когато за Пилзен вкара гол с който на този клуб донесе реми против славния Милан (2:2).

Злокобни съдби сполетяха някогашните футболисти на Виктория Пилзен.

Тези две самоубийства отвлякоха вниманието от низ страшни събития, които се случиха на някогашните играчи на трофейния чешки клуб. Трагедии погодиха цялото прославено поколение на Виктория от Пилзен. Две самоубийства, депресия, проблеми с дрога и алкохол, арести, болести, психически проблеми и нещастия в семействата белязаха футболистите, които през 2011 година играха в Шампионската лига.

Съотборниците на Бистрон в мача срещу Милан са били Чех, Райторал, Чишовски, Лимберски, Хорват, Ирачек, Петржела, Колар, Бакош. От тези 11 играчи, двама са мъртви (Райторал и Бистрон), един е парализиран (Чишовски). Трима са оплетени в повече от мътни дейности (Лимберски, Хорват и Петржела), един заради травма почти остана без коляно (Пиларж), докато един беше напълно унищожен от смъртта на съпругата (Колар).

В Чехия смятат, че нещастия следват Виктория Пилзен от смъртта на нейния президент Мирослав Крижа през 2009 година.

ДАВИД БИСТРОН

Бистрон първо през 2013 година от УЕФА бе наказан за две години заради консумиране на метамфетамини. След това не успя да се върне във футбола. Уби се в събота по обяд, обесвайки се в собствения си апартамент.

ФРАНТИШЕК РАЙТОРАЛ

Райторал дълго страдал от депресия. Преди месец полицията го намери мъртъв в неговия апартамент. От Газиантепспор, клубът в който игра да смъртта си, твърдят, че не е имало знаци за психически проблеми.

МАРЯН ЧИШОВСКИ

Преди три години Чишовски се разболя от амиотрофична латерална склероза, рядка и неизлечима болест. Не може да се движи самостоятелно, парализиран е и прикован на количка.

ДАВИД ЛИМБЕРСКИ

Лимберски смаза няколко автомобила, бяга от подготовките на клуба и имаше проблеми с полицията. Член е на т.нар. пилзенска банда, дрогира се и дружи с шефовете на елитната проституция в Чехия.

ЯН КОПИЦ И ОНДРЕЙ ВАНЕК

Тези двама бивши футболисти на Виктория Пилзен са на съд заради помагане в продажбата на наркотици. Копиц е обвинен за даване на парични заеми на дилъри, а Ванек за сътрудничество с тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар