сряда, 21 август 2019 г.

"Блик": Йънг Бойс против Звезда и за честта на Шакири


Водещите печатни швейцарски медии обявяват дуела между Йънг Бойс и Цървена звезда в Берн като въпрос на чест за швейцарския футбол и тамошния национал роден в Космет (Косово и Метохия) Джердан Шакири.

Вестник "Блик" отделя голямо място на тазвечершния мач на стадион "Швейцария" със заглавие "Въпрос на чест", но и за играча от Гниляне, който отпразнува гола за Швейцария срещу Сърбия на Мондиала в Русия, предизвиквайки скандал.

"Йънг Бойс брани швейцарския футбол, който това лято "пропадна". Затова против Звезда трябва да се отворят вратите на Шампионската лига. Става дума и за честта на Шакири и всичко което се случи на Мондиала когато сърбите се показаха като лоши губещи", пише в текста.

Нататък се споменава, че е имало натиск от Звезда Шакири да пропусне гостуването в Белград с Ливърпул.

"Снижената стойност на триумфа на Швейцария над Сърбия доведе до това мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп да падне под политическия натиск и да не го вземе в Сърбия. Звезда сензационно спечели, а сега Йънг Бойс има възможност да играе и за Шакири."

Интересна илюстрация на корицата има вестник "Бернер Цайтунг" с футболистите на Йънг Бойс как опитват да стигнат високо повдигната червена звезда, символизирана като емблема на Шампионската лига.

"Пътят до звездите" е заглавието на този вестник в който се припомня, че съперникът на Йънг Бойс за място в ШЛ за втора година подред е отбор от Балканите, след като миналата година отстрани загребския Динамо.

"Льо журнал" изтъква, че сърбите са голяма пречка за шампиона на Швейцария, а "Биел Таглбат", че Йънг Бойс е заплашен от "дежа вю" от 2004 година когато Цървена звезда беше по-добра в квалификациите за Шампионската лига с общо 5:2.

Първият двубой от плейофа за Шампионската лига Йънг Бойс - Цървена звезда започва тази вечер от 22 часа в Берн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар