петък, 11 октомври 2019 г.

Хаджибегич: Резултати са плод на процес, но не се срамувам да кажа - искам победа


Черна гора тази вечер на Под Горица против България (21:45) има може би последен реален шанс да завърши квалификациите с поне една победа, Хаджибегич е оптимист въпреки всичко.

Черна гора против България, тази вечер на Под Горица в 21:45 - не е последен, но убедително най-големият, може би дори и единственият реален шанс селекцията да завърши квалификациите с поне една победа, пише Виjести.

Защото, след дуела с българите, следват гостувания на Косово и Англия - селекции, които са на върха, или на самия връх в групата.

Черногорският селекционер Фарук Хаджибегич повтори за кой знае кой път, че е срамота Черна гора да бъде пета в групата, но - може би за пръв път - призна, че няма да е катастрофа и "край на света" да завърши квалификациите на последното място.

- Резултатът е процес на малко по-дълга работа, по-дълъг период... Нужно е да се подредят нещата - да сме завършени, да няма контузии... Логично е да имаме състезателно желание да не бъдем последни, това е спортно. Нито ще изпадаме в еуфория, нито в катастрофа, но не се срамувам да кажа, че искам победа - каза Хаджибегич.

Ситуацията, реално, не е добра преди мачовете с България и Косово. За пръв път в изминалите 12 години Черна гора във финиша на квалификационен цикъл влиза с намерението да осъществи победа.

- Ние само с резултати можем да променим ситуацията. Наясно сме къде сме и че трибуните са празни, но не се създава нищо с един мач. Всеки мач е шанс и трябва да направим всичко да го използваме. Не е нормално да сме пети, но трябва да създадем условия да заинтересуваме публиката. Основно нещо е да победим, защото преминаваме през тежък период, а вярваме в по-доброто утре. Дълбоко вярвам, че направихме подготовката по-добре от предходната и очаквам победа - заяви Хаджибегич.

Черна гора търси победа срещу съперник, който е всичко освен аутсайдер - България е футболна нация, въпреки че от десетилетие е в криза откъм резултати, но всякак не е противник против когото могат да се смятат сигурни точки.

Това признава и Хаджибегич, преди дуела със селекцията, която също е спечелила две точки, а която е в серия от четири поражения в квалификациите.

- Нямам право да кажа, че сме по-добри, но по качество сме равни с българите. В този момент в който бъдем цялостни, когато създадем победителска атмосфера, няма да даваме предимство на никой съперник. Причината за всяко събиране трябва да бъде победа, а не приказване за ситуацията, травмите, нито за това има ли или няма публика - изтъкна Хаджибегич.

А ситуацията с травмите, както и обичайно, не е идеална - Томашевич и Вешович не играят, както и Бакич, под въпрос е Савичевич. Отдавна я няма и най-голямата нападателна звезда - Стеван Йоветич.

Хаджибегич, въпреки всичко, е оптимист...

- Ако бъдем на нивото на нашите възможности вярвам, че ще ги победим. Добри са, играят бързо, но имаме качества с които можем да ги надиграем - заключи черногорският селекционер.

Мачът на Под Горица започва в 21:45, а съди шведът Андреас Екберг.

Автор: Данило Митрович

Няма коментари:

Публикуване на коментар