петък, 25 октомври 2019 г.

Така би изглеждал Динамо, ако не продаваше най-добрите играчи


Най-известният световен портал, който се занимава с трансфери, Трансфермаркт, обяви състав с който иска да покаже как би изглеждал Динамо (Загреб) днес, ако не продаваше най-добрите играчи.

Динамо през този сезон в три мача в Шампионската лига спечели четири точки и с тези резултати привлече към себе вниманието на световно ниво, а Трансфермаркт реши да се позанимава с отбора на Ненад Бйелица.

Утопичният Динамо

В този идеален, малко утопичен Динамо, вратар ще продължава да е Доминик Ливакович, който брани и днес при Бйелица. В момента струва осем милиона евро, а в случай на продажба Динамо почти сигурно ще заработи от него и някой милион повече.

Отбраната е съставена от Шиме Врсалко като ляв бек при липсата на по-добри опции, Тин Йедвай като десен бек и Деян Ловрен и Филип Бенкович като централни защитници. Отбраната би струвала малко по-малко от 60 милиона евро.

Петкович чука на вратата

Нападението би било съставено от Дани Олмо, като единствен играч с Ливакович, който би могъл да остане от днешния Динамо, Йосип Брекало и Андрей Крамарич. В близко бъдеще на позицията централен нападател може да се вмъкне Бруно Петкович, но за другите позиции няма сериозни конкуренти.

Ясно е, че става дума за историята "какво би било, когато би било", но е сигурно, че би било интересно в някой мач от Шампионската лига на терена да се види такъв състав на Динамо.


Няма коментари:

Публикуване на коментар