петък, 29 ноември 2019 г.

Джейдън Санчо - момчето което поставя величествена кариера на зар


Нова издънка, какво друго би било...

Чудесният талант никой не му оспорва, както и фактът, че наскоро е прогласен за най-скъпия тийнейджър в света. Но ако продължи както през последните няколко седмици, Джейдън Санчо (19) сериозно ще забави метеоритния си възход. Мнозина се изненадаха когато видяха състава на Дортмунд за мача с Барселона без младия англичанин, но обяснението дойде бързо - отново недисциплинирано поведение.

"На терена са ми нужни 11 играчи, които са максимално фокусирани и готови за такова предизвикателство. От това се водих когато съставях отбора", каза малко преди мача пред микрофона на Скай треньорът на Борусия Люсиен Фавре.

За Дортмунд тръгна ужасно, на полувремето заплашваше катастрофа, за да швейцарският специалист във вторите 45 минути да даде шанс на налудничавия Санчо, а той веднага показа от какво е направен. И за това браво, обаче, критиките за поведението напълно е заслужил.

Както успели да разберат немски и английски медии Санчо пропуснал последната тренировка преди мача, след това общата закуска, а на срещата в деня на мача успял да закъснее?! Което е много - много е. Особено за един тийнейджър. Фавре реагирал съвсем логично, оставил го извън отбора, но е въпрос колко е добре това, че по-късно все пак му даде шанс.

"Санчо? Не бих коментирал някои неща публично", кратко по този повод се огласи Матс Хумелс след поражението от Барселона.

Люсиен Фавре преди мача с Падерборн миналия уикенд говори за проблематичното поведение на Джейдън Санчо, открито му поръча как трябва по-бързо да порасне, за да може да продължи да се развива правилно и да стане един от най-добрите играчи в света, което му се и предвижда, но очевидно над този момък това не е имало кой знае какво влияние.


А че положението не е никак наивно знаят онези, които внимателно следят Дортмунд. Санчо през този сезон многократно закъснява за тренировки, някои чак и пропуснал, закъснявайки да се върне от паузите за националните отбори. Когато и удрянето по джоба не помогна Фавре започна да го оставя извън състава. Разбира се, всичко това е правено контролирано и в договор с управата, защото става дума за най-големият клубен бисер и играч от когото на Вестфален очакват приход по-голям от 100 000 000 евро при продажбата.

Спекулира се какво ще се случи с 19-годишния дрибльор за мача с Херта и дали Фавре изобщо ще размисля за него. Игрово - нужен му е, защото се бори да задържи работата си, за което му е нужна убедителна победа в Берлин. Но отново, работата няма да му е смислена, ако изгуби авторитет, което лесно може да се случи, ако вече не се е...

С гола против Барселона Санчо показа само частица от своя страшен потенциал за който загатна още през 2017, като 17-годишен. През миналия сезон блестеше в жълто-черния екип, вкара 13 гола и записа 19 асистенции, а и през този не започна лошо, без оглед на факта, че не игра в някои мачове - шест гола + девет асистенции в 17 мача.

Няма коментари:

Публикуване на коментар