петък, 29 ноември 2019 г.

Адиос, Каняс


Испанският полузащитник през зимния трансферен прозорец ще напусне Цървена звезда

Реконструкцията на отбора на Звезда през зимния трансферен прозорец ще започне от позицията опорен полузащитник. На Маракана чакат да се възстанови Бранко Йовичич, имат амбиция да доведат още един физически доминиращ играч, а по път да разтрогнат с опитния испански национал Хосе Каняс. Спортски журнал в днешното издание пише, че бившият футболист на Суонси, Еспаньол и Байерн ще повлече крак за футболистите, които през пролетта няма да носят червено-белия екип.

Катастрофалната игра в сблъсъка с Байерн, когато просто не можеше да парира Алкантара и Толисо, засили мнението на спортния сектор, че испанецът ще напусне Лютице Богдана. Опитният полузащитник пристигна в Звезда без трансферна сума, така че няма да е изненада по идентичен начин да напусне редиците на сръбския шампион, както това през лятото направиха Вуядин Савич и Филип Стойкович. Единственият проблем ще е да се намери клуб, който да му предложи подобни финансови условия като Цървена звезда, тъй като момъкът от Андалусия на Маракана заработва 500 000 евро годишно.

Заслужи преминаваща оценка за постигнатото в квалификациите Хосе Каняс. Изигра добре реванша с Йънг Бойс, но в груповата фаза беше тотално надигран. Ще се помни как Сон го надбяга в Лондон. След травмата не успя да се върне в ритъм. Треньорският щаб го остави на пейката за белградския реванш с "шпорите"...

Каняс беше едва втора опция за средната линия на Звезда по време на летните месеци. Подписа договор едва когато се отказаха от ангажирането на някогашния национал на Того Ромао от Реймс. Оценено е, че ангажирането на играч на 35 представлява голям риск. Оказа се, че Ромао е способен да играе добре продължително, тъй като в момента е един от най-добрите играчи на Реймс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар