неделя, 29 декември 2019 г.

Борусия (Дортмунд) привлече Ерлинг Халанд


Борусия (Дортмунд) привлече класически номер девет: 19-годишният Ерлинг Браут Халанд, най-вълнуващият млад нападател в Европа, се мести от Залцбург, за да се присъедини към осемкратния шампион на Германия. Норвежецът подписа договор, който ще го задържи в клуба до 30 юни 2024.

Борусия уведоми настоящите работодатели на Халанд, че всички необходими договорни условия за завършване на трансфера ще бъдат уредени в кратък срок.

"Въпреки че получи редица оферти от някои от най-големите клубове в Европа, Ерлинг Халанд реши, че най-добрата възможност за неговата кариера е да дойде и да се присъедини към нашия проект тук в Борусия. Нашето настояване се изплати", заяви Ханс-Йоаким Ватцке, изпълнителен директор на Борусия (Дортмунд). Спортният директор Михаел Цорк, който води преговори с Халанд и неговите представители, беше еднакво положителен в оценката: "Всички можем да гледаме с нетърпение да имаме амбициозен, атлетичен и физически впечатляващ централен нападател в клуба. Халанд притежава око за гола и впечатляваща скорост, и ние сме уверени, че може да го развием дори повече тук в Дортмунд. На едва 19 години, той е съвсем на старта на обещаваща невероятна кариера!"

Халанд направи редица демонстрации на изключителните си качества в последните няколко месеца. В 14 шампионатни мача, които изигра за Залцбург този сезон, норвежецът вкара 16 гола и направи шест асистенции, докато в Шампионската лига, високият централен нападател отбеляза осем гола и даде една аситенция в шест участия в този турнир.

Халанд наскоро прекара няколко дни в Дортмунд, за да усети клуба и да се запознае с тренировъчните условия. "Имах няколко интензивни разговора с мениджърския екип на клуба, в частност с Ханс-Йоаким Ватцке, Михаел Цорк и треньора Люсиен Фавре. Още от самото начало, знаех, че искам да отида там, не мога да чакам да започна и да играя пред 80 000 привърженици в невероятната атмосфера на Дортмунд. Толкова съм развълнуван", заяви Халанд.

Халанд ще се присъедини към първия отбор на 3 януари преди да замине за зимния тренировъчен лагер в Марбея (Испания) на следващия ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар