неделя, 23 февруари 2020 г.

Статистиката на "убиеца" Халанд - 40 гола досега, 50 минути за попадение


Само един мач премина без гол от Ерлинг Халанд откакто смени екипа на Залцбург с този на Дортмунд! Фурията от Норвегия беше удържана само от отбраната на Леверкузен, а с дванайсет гола в осем мача във всички надпревари Халанд не можеше да си представи по-добър старт пред Жълтата стена.

Същото мнение споделя и далеч по-опитният Аксел Витсел, който е одушевен от игровите качества на Халанд и затова му предвижда бляскава футболна кариера.

"Халанд е тип нападател, който беше нужен на клуба. Много сме щастливи, че е с нас", призна Витсел в разговор за официалната страница на Бундеслигата.

Преди идването на Ерлинг Халанд Дортмунд изоставаше на седем точки зад водача Лайпциг, а сега е на само минус четири спрямо първия Байерн. Статистиката сочи, че жълто-черните имат голова разлика 21:4 откакто Халанд подсили отбора на Люсиен Фавре, а само Леверкузен успя да ги победи в същия период.

"На него не му трябват много възможности, за да вкара гол. Той е убиец. Надявам се да продължи серията си голове и да вкара още много в екипа на Дортмунд", поръча Витсел.

Халанд играе мечтан сезон. В момента има впечатляващите 40 гола в 30 мача във всички турнири за Залцбург и Борусия, а мрежата разтърсва на средно 50 минути. Например, най-добрият голмайстор през 2019 Роберт Левандовски в момента има 38 попадения в 32 срещи за Байерн, съответно се записва като стрелец на всеки 73,2 минути. Припомняме, в последните дни в Европа кръжат историите за всички "ухажори", които са желали Халанд в някакъв момент, но не са били готови да отделят голяма сума пари или за неговата заплата, или за комисионна на агента му Мино Райола, или за трансфер... Така без неговия подпис останаха Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ювентус, Хамбургер, Рома, Брюж...

Дори и някогашният заместник капитан на Ливърпул Джейми Карагър защити решението на Юнайтед да не доведе Халанд заради, както казва, фактът, че Мино Райола му е агент. А е известно колко проблеми има Юнайтед с най-мощния агент в света заради Пол Погба...

"Който и да е довел Халанд е знаел, че няма да получи само голям талант, а ще покани и цирка в града под формата на неговия представител - Мино Райола. Юнайтед, както и всеки клуб, който е следил Халанд, е трябвало да прецени дали му се изплаща да го доведе и каква е цената с оглед на присъствието на неговия агент", заяви Карагър и обясни: "Без оглед на всичко което Солскяер е казал на Халанд с намерението да го ангажира, сигурен съм, че много по-значимо е било, че има такъв агент. Сигурен съм, че Райола не би бил съюзник на Юнайтед в този случай, с оглед на тяхната история."

Накрая остава още един факт за размисъл - Халанд е вкарал повече голове като резерва (пет), отколкото като титуляр в Дортмунд (четири). Голмайсторската серия продължи във вчерашната победа в гостуването на Вердер...

Няма коментари:

Публикуване на коментар