събота, 22 февруари 2020 г.

Халанд продължава да твори история


След само два удара преди почивката, жълто-черните имаха десет изстрела след нея, постигайки победа срещу Вердер. Домакинският отбор се срина през второто полувреме, печелейки само 40% от дуелите и имайки само 35% притежание на топката. Ето и фактите от Везерщадион.

Добро завръщане: Борусия (Дортмунд) празнува пета победа в шест мача от зимната пауза, постигайки и реванш за отпадането в Купата преди 18 дни в Бремен.


Перфектна седмица: Борусия спечели трети пореден мач.

Супер нападател: Ерлинг Халанд е първият нападател, който вкарва девет гола в първите си шест мача в Бундеслигата. Във всички турнири, това беше неговото дванадесето попадение в осем двубоя за Борусия.


Царят на асистенцията: Джейдън Санчо постигна своята 15-а асистенция в Бундеслигата през този сезон и сега е еднолично на върха по най-много голови подавания в първенството. В последните дванайсет мача в Бундеслигата, той е замесен в 19 гола (десет гола, девет асистенции).

Принцът на асистенцията: През този сезон в Бундеслигата Ашраф Хакими записа асистенция №10, ставайки вторият най-добър в Борусия по този показател.


Девета суха мрежа: Вкарвайки най-малко по три гола в първите пет мача след зимната пауза, днес бяха "само" два за Борусия. В замяна на това, за пръв път през 2020 Дортмунд не допусна гол далеч от дома - общо девета суха мрежа през сезона.

Силна фаза: За 16-и път през този сезон в Бундеслигата, Борусия реализира в първите 15 минути след почивката; за Вердер пък това беше 11-ти гол, който допуска в този период - и двете са най-резултатните в лигата.


Мощно представяне: Емре Джан направи най-много дуели от всички играчи на Дортмунд (28), спечелвайки впечатляващите 68% от тях, като сгреши само едно подаване.

Твърде много да бъдат броени?: Дан-Аксел Загаду отбеляза първия си гол за сезона, ставайки 16-ия играч на Дортмунд, който се разписва в Бундеслигата през този сезон - повече от всеки друг отбор в лигата.

Постоянство: За пръв път под ръководството на Люсиен Фавре, Борусия започна със същите 11 в титулярен състав в три поредни мача.

Няма коментари:

Публикуване на коментар