четвъртък, 11 юни 2020 г.

Световните медии: Как сърбите играят пред 25 000 човека?


Редица световни медии, включително Ройтерс и ЕСПН, отразиха футболното дерби в Белград със специален акцент върху факта, че на трибуните е имало близо 25 000.

Официалната информация е, че вчера на стадиона на Партизан е имало 15 000 привърженици.

И всичко това в момента докато в Германия продължава да се играе пред празни трибуни, а в Италия, Испания и Англия футболът още не е подновен след пандемията корона вирус, в Сърбия е изиграно дерби без ограничение на броя на зрителите.

- Пред близо 25 000 човека се води много напрегната борба в белградското дерби, в добре познатата атмосфера на стадиона на Партизан. Двете групи привърженици палиха факли и се провокираха, а Бибрас Натхо реши мача в 58-ата минута - съобщава Ройтерс.

ЕСПН изтъква, че Звезда не е имала решение за Умар Садик само няколко дни след като на годишнината от Бари спечели трета поредна титла.

Гръцката Газета известява от Белград със заглавие "Дерби като някога", намеквайки за атмосферата.

Медиите в региона дават истинската бройка зрители, около 15 000, а хърватският портал Индекс подчертава, че мачът е продължил 102 минути, а Партизан е на крачка от пети пореден трофей в Купата.

Франс прес: Дербито в Белград е най-голямото събиране в Европа от премахване на ограниченията

Футболният мач между Партизан и Цървена звезда събра най-много хора на едно място в Европа от, както изглежда, премахването на ограниченията заради пандемията корона вирус, пише днес агенция Франс прес.

Мачът за Купата на Сърбия във футбола на стадиона на Партизан по официални данни е посетен от 15 803 зрители.

АФП съобщава, че събитието в Белград не е в разрез с мерките на държавата Сърбия, която е позволила масови събирания в неограничен брой.

Все пак, допълва се, че не са приложени здравните мерки за безопасност между привържениците.

Франс прес известява, че предходно голям брой привърженици са били на стадион в Унгария, която първа разхлаби мерките във футбола.

Допълва се, че голямото дерби е преминало без инциденти и Партизан е победил с 1:0 и се е класирал на финал за националната купа.

Футболът в Сърбия продължи на 29 май, след два месеца и половина пауза заради пандемията.

На привържениците беше позволено присъствие от 1 юни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар