четвъртък, 6 август 2020 г.

Немците решиха - Бундеслигата започва с публика, но няма алкохол


Привържениците в Бундеслигата от старта на новия сезон, който започва на 18 септември, ще могат да посещават мачовете. Решението е взето от Футболния съюз на Германия в съгласие с 36 професионални клуба от първа и втора лига и то на среща, която се проведе във вторник по обяд.

Договорено е да има четири точки в протокола, които трябва да се спазват, а това са да няма гостуващи привърженици, без алкохол на стадионите, без публика извън трибуните, никакви платформи нито край терена не са позволени и накрая ще се оставят данни за всички купени билети.

Това решение ще е в сила до края на 2020 година, а след това отново ще се оценява ситуацията дали да се върне към нормалното състояние или тези отредени забрани ще продължат да важат и занапред.

Немските клубове усетиха жестоко намаляването на финансовите средства заради липсата на публика по трибуните, така че не е изненадващо, че решиха да позволят завръщането на стадионите.

Бундеслигата беше първата от по-големите европейски лиги, която продължи след прекъсването на сезона заради пандемията.

Премахнати са картонените запалянковци

Управниците на Борусия (Мьонхенгладбах) взеха решение да се премахнат картонените запалянковци, които бяха поставени по време на пандемията корона вирус.

- Дължим голяма благодарност на нашите привърженици, които бяха с нас и въпреки това, че не можеха да влязат на стадиона. Сега трябва да подготвим всичко за началото на новия сезон, когато отново ще са на трибуните. Точно заради това взехме решение да премахнем картоните - пише в съобщението от Мьонхенгладбах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар