вторник, 23 ноември 2010 г.

Венгер не мисли да рискува с Фабрегас срещу Брага


Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер декларира, че ще бъде внимателен с физическото състояние на капитана Сеск Фабрегас в тазвечершния мач от Шампионската лига срещу Брага. 23-годишният испанец страда от контузия в ахилесовото сухожилие от финала на Световното първенство. Самият футболист призна, че не е способен да играе с пълните си възможности.

"Сеск се подобрява. Беше извън игра за известно време, тъй като имаше рецидив на травмата в ахилесовото сухожилие, която му се отрази и психически. Това го затормозява и не му позволява да играе спокойно. Чувствам, че става все по-добър с всеки мач, с всеки следващ той става по-силен. В събота срещу Тотнъм създаде три страхотни възможности за гол, така че обичайният Сеск се завръща", сподели Венгер.

"Понякога след двубой пак изпитва болки, но в момента не искам да поемам голям риск. Не можем да си позволим да го загубим, така че проверявам всяка сутрин как е и го следим доста добре. Робин е обратно в състава, но все още не е готов на 100%. Ако отида в Брага с него и го пусна, когато не е на върха на формата си, това си е чиста загуба на три дни", допълни френският специалист.

Няма коментари:

Публикуване на коментар