сряда, 24 ноември 2010 г.

Венгер обвини "безполезните" допълнителни съдии


Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер хвърли вината за загубата на неговия отбор в гостуването на Брага върху слабите съдийски решения. Гневът на французина беше насочен към допълнителния рефер зад вратата на португалския състав. С два гола на бразилеца Матеус в последните осем минути на двубоя Арсенал ще трепери до последно за класирането си на 1/8-финалите в Шампионската лига. Венгер призна, че отборът му е разочаровал, особено с представянето си в защита.

"Допълнителните съдии са безполезни. Емануел Ебуе беше сритан в наказателното поле и очевидна дузпа не беше отсъдена - това е повече от лош късмет. Какво правят допълнителните рефери? Как олесняват главния? Беше труден мач, ние не създадохме положения, а противниците опитваха да бавят времето колкото могат повече. Тогава се опитвахме да атакуваме и се открихме много в отбрана, като липсата на комуникация доведе до техните попадения", сподели Венгер пред Скай Спортс.

Наставникът на лондончани направи седем промени в състава в сравнение с този, който загуби от Тотнъм в събота. Венгер отказа да обвини защитата или да признае, че е дал приоритет на дербито на Северен Лондон пред срещата в Шампионската лига.

"Всички мачове са важни, но сме в добро положение в първенството и искаме да го запазим. Направих промени тази вечер, защото има много мачове и футболистите ми са уморени. Сеск разтегна ахилесово сухожилие и ще е трудно да се предвиди колко време няма да играе. Със сигурност няма да играе тази събота, но има травма и на другия крак. Ебуе също е под въпрос, след като беше изритан, но това влизане остана безнаказано", допълни френският специалист.

Няма коментари:

Публикуване на коментар