вторник, 23 ноември 2010 г.

Кои отбори и как могат да продължат в Шампионската лига


След изиграването на четири мача от груповата фаза на Шампионската лига само няколко отбора си осигуриха продължаването в следващия етап. Байерн (Мюнхен), Челси и Реал (Мадрид)си резервираха място в елиминациите. Остават още 13 свободни позиции, които могат да бъдат запълнени след мачовете днес и утре в зависимост от завършека им.

В Група А Тотнъм и Интер си делят първото място с по 7 точки, докато Твенте е трети с 5. Победа в сряда за Тотнъм ще е достатъчна за продължаване, но равенство срещу Вердер (Бремен) означава, че англичаните трябва да постигнат добър резултат и срещу Твенте в последния мач. Интер ще се класира напред при победа над Твенте, но всякакъв друг резултат ще го остави да чака и битката с Вердер.

На върха на Група В в момента е Олимпик (Лион) с девет точки, докато Шалке има седем, а Бенфика шест. При успех на лионци над Шалке в сряда те продължават напред, докато равенство също би било достатъчно, ако Бенфика не успее да надвие Апоел (Тел Авив). Шалке ще намери място на 1/8-финалите само при положение, че победи Олимпик (Лион), а Бенфика загуби от израелците.

С 10 точки от 4 срещи Манчестър Юнайтед е в идеална позиция да спечели Група С. До момента Валенсия е с актив 7 точки, а Рейнджърс запазва шансове със своите 5. Всичко освен загуба от Рейнджърс ще класира Бербатов и Манчестър Юнайтед напред. При загуба на шотландците на Валенсия ще е достатъчно и равенство срещу Бурсаспор. Ако британското дерби завърши наравно, то испанците ще трябва да огорчат Иванков и компания.

В Група D Барселона и Копенхаген до момента събраха осем и седем точки и вървят уверено към следващия етап. Испанците продължават със сигурност при успех над Панатинайкос, но дори равенство или загуба пак ще са достатъчни, ако Рубин не успее да срази Копенхаген. Датчаните се класират при победа в сряда, а равенство също би било добре дошло, ако Панатинайкос не успее да надделее над Барса.

Байерн (Мюнхен) си подсигури класирането от Група Е, докато Рома, Базел и Клуж продължават борбата. Рома продължава при успех над Байерн, ако Клуж и Базел не се победят в другия мач. Румънците и швейцарците също имат своите шансове, но трябва да изчакат последните срещи.

От Група F със сигурност продължава Челси, а в дуел за второто място спорят Спартак (Москва) и Олимпик (Марсилия). Руснаците продължават при успех над французите тази вечер без значение с какъв резултат. Марсилци ще трябва да победят задължително и да отбележат поне два пъти, за да отидат на 1/8-финалите.

В Група G Реал (Мадрид) си свърши работата предсрочно, а кандидатите за втората позиция са Аякс и Милан. Италианците продължават при успех над Оксер, ако Аякс загуби от Реал. Всякакви други резултати оставят развръзката за последния кръг.

Арсенал и Шахтьор (Донецк) си делят първото място в Група Н с по девет точки, докато Брага има шест. Лондончани продължават при равенство или победа срещу Брага тази вечер. За Шахтьор ще е достатъчна победа над Партизан (Белград), ако Брага не победи Арсенал. Украинците могат да се класират и при равенство със сърбите, но за тази цел "артилеристите" трябва да си тръгнат като победители от Португалия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар