неделя, 28 ноември 2010 г.

Игуаин подчерта важността да се спечели битката в средата на терена


Нападателят на Реал (Мадрид) Гонсало Игуаин е убеден, че неговият отбор трябва да притисне Барселона в средата на терена, за да спечели на "Камп Ноу" утре. Аржентинецът се възстанови от болките в ниската част на гърба и е готов да започне като титуляр в "Ел Класико". Острието се намира в добра форма през този сезон и се надява да я продължи и срещу големия съперник.

"За да спечелим трябва да играем в обичайния си стил. Не играхме лошо там в последните няколко години. Реал (Мадрид) може да побеждава на "Камп Ноу". Ключът към успеха е преса в средата на терена. Там е сърцето на играта на Барселона. Там те се движат по-добре. Ще бъде хубаво да вкарам на "Камп Ноу". Усещам всеки мач по един и същи начин, но в Ел Класико има нещо специално, защото не можеш да го играеш всеки ден", заяви южноамериканецът пред "АС".

"Всеки от нас се позиционира добре, но също така и си разменяме постовете, като се местим по терена. Добре координирани сме. Имаме постоянни крила, което помага на играта ни да започне от краищата на терена, което е важно. Йозил е много важен за нас. Той не говори езика, но се разбираме само с поглед. Сега сме по-солидни и всички участваме в отбрана. Ние нападателите също работим доста, което ни помага да сме по-стегнат състав. Моуриньо накара отбора да израсне и сега допускаме малко голове и не губим мачове. Той казва каквото мисли и това винаги е най-добрата опция", допълни нападателят.

От началото на сезона Игуаин е отбелязал седем попадения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар