понеделник, 13 декември 2010 г.

Бербо ще отказва Арсенал, Насри иска скалпа на Юнайтед


Манчестър Юнайтед - трети в класирането и с мач по-малко, с най-добри домакински показатели - 22 спечелени от 24 възможни точки. Арсенал - на върха на класирането, с най-добро постижение при гостуванията - 17 от 24 т. В дербито на "Олд Трафорд" тази вечер някоя от тези статистики ще бъде променена, в случай че колосите не завършат наравно.

Шоуто ще е обещаващо, подклаждано от титаничните сблъсъци между тези два клуба, които доминират във Висшата лига и окупираха шампионската титла за осем сезона в края на миналото и началото на новото хилядолетие. Юнайтед няма поражение като домакин през сезона, но не играе впечатляващо, а при гостуванията лесно изпуска точки. Междувременно съзидателният стил на Арсенал често е провалян от уязвимата защита, което му коства девет точки загубени на "Емиратс".

Подобни проблеми можеха да струват скъпо на двата отбора, ако Челси беше продължил силния си старт. Арсенал и Юнайтед донякъде останаха изненадани да диктуват подреждането на върха и всеки може да нанесе забележителен удар на врага си в 183-ото дерби помежду им за първенство.

Досега "Червените дяволи" имат 74 победи срещу 66 за лондончани. Сблъсъкът между Фъргюсън и Венгер ще е под №43 във всички надпревари, като шотландецът има предимство от 17 победи, докато Венгер има 14 успеха, равенствата са 11. В последните двубои успехът е на страната на манчестърци, които в последните пет мача с Арсенал имат четири победи и равенство. "Артилеристите" загубиха седем от последните си девет гостувания на "Олд Трафорд" за първенство и купа. Те също са и без победа срещу Юнайтед и Челси в последните 10 сблъсъка и нямат спечелен трофей от Купата на Англия през 2005 г, когато след дузпи биха именно манчестърци.

Тези статистики накараха десният бек на Юнайтед Патрис Евра да определи Арсенал като "нищо повече от тренировъчен център", а трофейната суша като "посмешище". Френският национал изрази подобно мнение и след успеха на неговия отбор над лондончани на 1/2-финалите в Шампионската лига през 2009 г, като каза че са се противопоставили "11 мъже срещу 11 бебета".

Венгер дипломатично не отговори на изказванията, оставайки верен на принципа, че големите футболисти винаги уважават съперниците си. Френският специалист подчерта, че липсата на спечелено отличие съвпада с периода, в който беше построен нов стадион и клубът запази финансова стабилност. Не бяха привлечени големи имена, а отгледани собствени таланти. Отборът се задържа в Топ 4 и продължава участието си в елиминационната фаза Шампионската лига всеки сезон. Доказателства за постоянство и отговорност.

Самир Насри отговори на Евра, твърдейки че Арсенал е способен и уверен да постигне добър резултат на "Олд Трафорд" този път. Френският талант е убеден, че Юнайтед няма да завърши сезона без домакинско поражение и очаква всичко да се види на терена, където приказките нямат значение.

Новини около отборите

Манчестър Юнайтед


Сър Алекс Фъргюсън е убеден, че Рио Фърдинанд, Патрис Евра и Пол Скоулс ще са готови за сблъсъка с Арсенал. Дарън Флетчър може да се завърне сред титулярите, след като в последните издания на дербито се доказа като ценен биткаджия в средата на терена. На пейката може да седнат Уес Браун и Джони Евънс, които доскоро боледуваха от грип. Извън сметките са Оуен Харгрийвс и Майкъл Оуен, както и трайно контузения Антонио Валенсия.

Вероятен състав: Ван дер Сар, Рафаел Да Силва, Фърдинанд, Видич, Евра, Андерсон, Скоулс, Флетчър, Нани, Бербатов, Рууни

Арсенал

Арсен Венгер ще изчака да последно със състоянието на капитана си Сеск Фабрегас и Абу Диаби преди да прецени дали да ги пусне в битката, но признава, че шансът е малък. Киърън Гибс се контузи срещу Партизан и отпада, а в състава може да се завърне Йохан Джуру. Алмуния, Фримпонг и Вермаелен със сигурност са извън състава. Венгер може да остави Ван Перси и Уолкът на пейката с намерението да ги пусне в хода на двубоя.

Вероятен състав: Фабиански, Саня, Кошчелни, Скилачи, Клиши, Сонг, Уилшир, Денилсон, Насри, Аршавин, Шамак

Няма коментари:

Публикуване на коментар