четвъртък, 16 декември 2010 г.

Алмуния може да напусне Арсенал през януари


Вратарят на Арсенал Мануел Алмуния може да напусне клуба през януарския трансферен прозорец, твърди "Таймс". 33-годишният испанец не е играл от септември, когато получи травма в лакътя при загубата с 2:3 от Уест Бромич Албион. Той направи дузпа и имаше и вина и за другите две попадения на гостите.

Интерес към стража проявяват Атлетико (Мадрид) и Малага. Алмуния остана ядосан от решението на Венгер да предпочете 20-годишния Шчезни за дербито с Манчестър Юнайтед, загубено с 0:1. Френският мениджър запази хладнокръвие и сподели, че Мануел е свободен да си тръгне след пет години и половина в клуба от Северен Лондон.

Според Алмуния той е бил в добро състояние, за да играе срещу "Червените дяволи", но въпреки това е бил пренебрегнат. От Арсенал са склонни да се разделят с доскорошния си титуляр срещу 2 милиона евро. Венгер пък няма да търси заместник на опитния вратар на пазара, а ще разчита на наличните, като възнамерява да върне в състава и дадения под наем Вито Маноне, който впечатлява с изявите си за Хъл Сити. Според слухове Арсенал все пак следи ситуацията около Шей Гивън и титуляра на Олимпик (Лион) Уго Лорис.

Няма коментари:

Публикуване на коментар