четвъртък, 16 декември 2010 г.

Интер привлече "новия Тиери Анри"


Европейският шампион Интер спечели надпреварата за подписа на "новия Тиери Анри" - холандската сензация Люк Кастайнос. 18-годишният нападател се съгласи да подпише с първенеца на Италия и официални лица на миланския гранд ще летят другата седмица до Холандия, за да финализират сделката на стойност 6,5 млн. евро.

Кастайнос се превърна в един от най-желаните играчи в Европа след като отбеляза пет гола в последните седем мача за закъсалия отбор на Фейенорд. Въпреки че става собственост на Интер стрелецът ще продължи да играе за ротердамския клуб до 2012 г.

С младежкия национален отбор на Холандия до 17-годишна възраст той стана голмайстор на Европейското първенство през 2009 г, а отборът му завърши на второ място. Кастайнос има девет гола в 14 срещи и за младежкия национален отбор до 19-годишна възраст.

"Кастайнос ще подпише договор с Интер следващата седмица, но ще остане във Фейенорд за още 18 месеца, за да се развива. Той не иска да напуска Фейенорд, защото мисли, че е твърде млад, но Интер не иска да чака два сезона", сподели източник близък до холандския отбор.

Сериозен интерес към младото дарование изразиха и английските Арсенал и Тотнъм, но Интер успя да ги изпревари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар