четвъртък, 3 март 2011 г.

Убиецът на бухала отнесе наказание


Защитникът на Депортиво Перейра Луис Морено днес беше наказан с глоба и наказание, след като шокира феновете на колумбийския футбол с ритника срещу контузен бухал в двубоя с Хуниор през уикенда. Колумбийската редакция на "Ройтерс" съобщи, че 29-годишният панамец е наказан за два мача и глоба от 500 долара от дисциплинарната комисия на футболната асоциация на страната. Птицата беше талисман на Хуниор.

"Морено извърши акт на жестокост срещу животно на терена по време на мача между Хуниор и Перейра. То напрактика беше символ на привържениците от Баранкуила, като се има предвид, че обидата беше извършена на техния стадион пред прекия им поглед, такова действие може да бъде описано като провокация срещу феновете на домакина и е в нарушение на правилата ни", гласи докладът на делегата на срещата.

Морено се ядоса, когато контузената птица кацна на терена и забави двубоя, който неговият отбор губеше с 1:2. Защитникът се доближи до животното и силно го изрита извън игрището, като веднага бе наобиколен от противникови играчи и освиркан от трибуните. Бухалът умря два дни по-късно от травмите. Панамският национал по-късно се опита да се извини за действията си.

"Случилото се е за съжаление и сега се знае навсякъде по света. Много съжалявам за това което направих, но нямах намерение да обезпокоявам целия свят. Това се отрази зле на мен и семейството ми и вече се извиних на Колумбия и феновете от Баранкуила", заяви Морено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар